Prehľad zliav ZSSK od Nového roku

10.12.2005 10:00 pio Zdroj: ZSSK

Prehľad zliav ZSSK od Nového roku

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. pripravila od nového roku pre cestujúcich množstvo reorganizáciu zliav. Prinášam prehľad zliav podľa www stránky ZSSK

 Cestujúci tak môžu okrem štandardného balíka sociálnych zliav, ktoré ostávajú nezmenené, využívať od 1.januára 2006 aj viacero ďalších zákazníckych ponúk.

Deti do 6 rokov cestujú zadarmo, študenti cestujú so 60 %  a 50 % zľavou, ľudia zdravotne postihnutí cestujú za polovičné cestovné ako aj rodičia, ktorí vlakmi navštevujú svoje postihnuté deti.
Mladí od 15 do 26 rokov cestujú so 40 %, dospelí od 26 do 60 rokov cestujú s 25 % zľavou a starší od 60 do 70 rokov majú možnosť cestovať so 40 % zľavou. Cestujúci nad 70 rokov si kupujú len evidenčný cestovný lístok, za ktorý zaplatia za každých 50 kilometrov len 5 Sk

Sociálne zľavy

Deti do 6 rokov majú nárok na bezplatnú prepravu vlakmi ZSSK a deti od 6 do 15 rokov dostávajú 50% zľavu z obyčajného cestovného.
ZSSK poskytuje pre žiakov a študentov škôl 60 % zľavu na žiacke časové cestovné lístky a 50 % zľavu na žiacke jednorazové cestovné lístky na dochádzku do škôl.
Cestujúci s ťažkým zdravotným postihnutým spolu s ich sprievodom cestujú v 2. vozňovej triede s 50 % zľavou.
Až 50 % sociálnu zľavu z obyčajného cestovného poskytuje ZSSK rodičom, ktorí cestujú vlakmi za svojimi telesne, mentálne alebo zmyslovo postihnutými deťmi. 
Nezmenenú sociálnu zľavu dostanú aj cestujúci nad 70 rokov, ktorí za každých začatých 50 kilometrov  zaplatia 5 Sk.

Cestujúci od 15 do 26 rokov

Cestujúci od 15 do 26 rokov môžu cestovať so 40 % zľavou vo všetkých kategóriách vnútroštátnych vlakov v 2. vozňovej triede a s 25 % zľavou v medzinárodnej doprave, ale len na tých železniciach, ktoré sa zúčastňujú na ponuke RAIL PLUS.
Zľavnené cestovné o 40 % získajú cestujúci po zakúpení preukazu JUNIOR RAILPLUS , ktorý platí jeden rok a stojí 699 Sk.

Cestujúci od 26 do 60 rokov

ZSSK pripravila nový produkt KLASIK RAILPLUS pre cestujúcich od 26 do 60 rokov. S preukazom získajú zľavu na vnútroštátne cestovné lístky vo výške 25 % a na medzinárodné si môžu uplatniť zľavu tiež vo výške 25 % na tých železniciach, ktoré sa zúčastňujú na ponuke RAIL PLUS.
Preukaz platí jeden rok a stojí 999 Sk.

Cestujúci od 60 do 70 rokov

Cestujúci od 60 rokov dostanú až 40 % zľavu na všetky kategórie vnútroštátnych vlakov v 2. vozňovej triede. Túto zľavu im ZSSK poskytne po predložení preukazu SENIOR , ktorý platí jeden rok a stojí 199 Sk.

Čo so starými zľavami? Od nového roku, nové výhody

ZSSK ruší od nového roku Kilometrickú banku, pri ktorej mal cestujúci nárok precestovať 2000 kilometrov za pol roka a nahradila ju zľavou Klasik RailPlus.
Všetci, ktorí vlastnia Kilometrickú banku ju môžu využívať za štandardných podmienok do ukončenia jej platnosti, a to aj po1. januári 2006, kedy začnú platiť nové zľavy.
ZSSK bude predávať Kilometrickú banku až do vypredania zásob, čo sa odhaduje nanajvýš do konca roka 2005. 
Tým, ktorí si preukaz Junior RailPlus a Senior zakúpili ešte v tomto roku, ZSSK poskytne od nového roku nové výhody podľa nových podmienok. To znamená, že s preukazom  Junior RailPlus budú mať cestujúci 40% zľavu z obyčajného cestovného a vyššiu zľavu dostanú aj seniori, a to nie 25 ale 40 % z obyčajného cestovného. 
Ponuky Rodinná zľava, Rodinná zľava - SONE, Rodinná zľava SONE R a Zľava pre skupiny cestujúcich ZSSK zjednotila do jedného nového produktu s názvom Skupina, ktorý bude mať jednoduchšie podmienky ako doterajšia Zľava pre skupiny.

Na lyžovačku bezplatne

Bezplatná doprava vlakom do lyžiarskych areálov v Nízkych a Vysokých Tatrách alebo v rakúskych Alpách. Kúpte si v ktorejkoľvek železničnej stanici vybavenej terminálom KVC „Skipass” na celodennú lyžovačku.