Běloruské ''pendolino'' jede i při -15C

23.1.2006 17:53 František Vančura Zdroj: www.belorusko.cz

Běloruské ''pendolino'' jede i při -15C

V Česku nedávno uvedly České dráhy do provozu vlaky vyšší kvality Supercity Pendolino. Ani Běloruské železnice nezůstávají pozadu. Ve čtvrtek 12. ledna proběhla zkušební jízda nové moderní soupravy RVR po trase Gomel-Minsk.

Nový vlak třídy DR-1 Běloruským železnicím dodal Rižský závod na výrobu železničních vozů v Lotyšsku, na zakázce se podílely jako subdodavatelé vybavením vlaku i běloruské firmy. Rižský závod byl vybrán z toho důvodu, že po běloruské železnici jezdí 92 těchto dieselových lokomotiv lotyšské výroby. Pouze 1500 km z celkem 5,5 tis. km železniční tratě v Bělorusku je elektrifikováno. Dieselová souprava s logem RVR začala jezdit od 16. ledna na trati Gomel-Minsk a Minsk-Gomel denně mimo úterý. Z Gomelu vyjíždí v 18:43 a do Minsku přijede v 23:12, z Minsku se vrací v 7:50 do Gomelu, kam přijíždí v 12:20. Zastavuje v Buda-Košelovo, Žlobinu, Krasnom Berege, Bobrujsku, Osipoviči a Puchoviči. Nahradil vlak R 643 Gomel-Minsk a svou rychlostí a pohodlím má konkurovat silniční dopravě. V budoucnu spojí podobné expresy všechna oblastní centra s hlavním městem.

Vlak je sestaven ze šesti vagónů pro 390 cestujících (z toho 136 míst ve 3. třídě), vždy po dvou vagónech první, druhé a třetí třídy. Jízdné první třídou odpovídá jízdnému v kupé (19 tis. rublů - 220 Kč), druhou třídou jízdnému s rezervací (13 tis. - 150 Kč) a třetí pak obyčejnému jízdnému bez místenky (8 tis. - 90 Kč). Vzdálenost 300 km vlak pod označením R 843 projede za 4 h 30 min.

Vozy 1. třídy jsou vybaveny klimatizací, měkkými vysokými polohovacími křesly, stolky, televizí a audiosoupravami se sluchátky a pomocí pultu si každý cestující může vybrat, zda se bude dívat na film nebo poslouchat hudbu. Ve druhé třídě jsou elektronické tabule (vyrobené v Minsku), ktere zobrazují následující stanici, čas příjezdu a venkovní teplotu, a polohovací sedadla dodaná Gomelským závodem na výrobu železničních vozů. Vybavení vagónu ve 3. třídě je lepší než obvykle - měkká sedadla potažená velurem. Všechny vagóny mají mnohofunkční protipožární zařízení. Ve druhém vagónu první třídy je také minibar přístupný všem cestujícím.

Souprava dosahuje nejvyšší rychlosti 120 km za hodinu, její výhodou je úsporný provoz. Stála necelých 80 mil. Kč a v únoru má být na běloruské železnici zprovozněna ještě jedna souprava vyrobená rižským závodem.

Súvisiace odkazy