Nová stránka o histórii železnice www.kht.sk

30.1.2006 17:53 Peter Kálman Zdroj: KHT Zvolen

Nová stránka o histórii železnice www.kht.sk

Dňom 31.1.2006 Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen oficiálne spúšťa svoju vlastnú internetovú stránku s adresou www.kht.sk. Stránka obsahuje základné informácie o KHT, jeho histórii, súčasných aktivitách, ale aj plánoch do budúcnosti. Ako motivácia snáď poslúži bližší popis vybraných sekcii stránky.

V sekcii „Vozidlá“ sú popísané jednotlivé vozidlá zverené do opatery KHT. Popisy jednotlivých vozidiel budú priebežne dopĺňané.

V sekcii „Fotogaléria“ sa tvorcovia stránky snažili ponúknuť postupný obraz vozidla, od zachovaných fotiek z minulosti až po súčasnú podobu, ako vozidlá poznáme z nostalgických jázd a podujatí.

V sekcii „Akcie“ je kalendár nostalgických jázd a podujatí organizovaných, prípadne spoluorganizovaných KHT. Rubrika bude priebežne aktualizovaná a dopĺňaná o detailné informácie jednotlivých pripravovaných akcii.

V sekcii „Pomoc“ sú informácie a podklady pre všetkých, ktorým história železnice a jej ďalší osud nie je ľahostajná a chcú aj oni aktívne prispieť k jej záchrane. Sú tu napríklad podklady pre venovanie 2 % z daní a iné možnosti pomoci a spolupráce.

Tvorcovia stránky www.kht.sk veria, že stránka sa stane obľúbeným prostriedkom živej komunikácie Klubu historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen a priateľmi železničnej histórie.