Čo pripravilo ZSSK pre cestovanie v lete?

23.5.2006 13:41 -po- Zdroj: Železničná spoločnosť Slovensko

Čo pripravilo ZSSK pre cestovanie v lete?

Dnes som prelustroval stránku www.slovakrail.sk. Zaujímali ma zľavy, ktoré avizovala ZSSK na čas leta. Nech sa páči prehľad:

Skupina Mini

ZSSK, a. s. pri príležitosti Medzinárodného dňa detí zavádza na trh nový produkt pod súhrnným názvom Skupina Mini.

Skupina Mini je podobná už známej zľave Skupina, s tým rozdielom, že nová Skupina Mini ponúka lacnejšie cestovanie pre menšie skupinky cestujúcich. Kým pri našom produkte Skupina má na zľavnené cestovné lístky nárok viac ako 6-členná skupina cestujúcich, pri zľave Skupina Mini ide o skupinový cestovný lístok od minimálneho zloženia 1 dospelý a 1 dieťa. Pri počte cestujúcich menej ako 6 platiacich osôb je však podmienkou aspoň jedno dieťa vo veku od 6 do 15 rokov.

Prvý dospelý cestujúci v tejto zostave zaplatí plné cestovné a dieťa získa namiesto 50 % zľavy 60 % zľavu z obyčajného cestovného lístka. Každý ďalší dospelý, ktorý pocestuje v Skupine mini, získa 25 % zľavu na cestovnom.

Ponuka platí od 1. júna do 31. augusta 2006.

Vlak a lanovka

Pre žiakov základných a študentov stredných škôl maximálne do dovŕšenia veku 20 rokov pripravila Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. atraktívny produkt so súhrnným názvom Vlak a lanovka v dvoch "packingoch" a v jednotnej cene: 200 Sk.

Packing v mesiaci máj zahŕňa:

spiatočný cestovný lístok na vlak ZSSK z ktoréhokoľvek tarifného bodu na tratiach ŽSR do Starého Smokovca, alebo Popradu Tatier a späť, (na tratiach Tatranskej elektrickej železnice a Ozubnicovej železnice platí súčasne ako sieťový lístok), k tomu
spiatočný lístok Tatranskej lanovej dráhy na: pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok a späť, k tomu navyše
vstupné na 2 hodiny do AquaCity Poprad
Minimálny počet účastníkov skupiny je 10 žiakov, sprievodca sa do počtu členov skupiny nezapočítava. Na bezplatnú prepravu má nárok dospelý sprievodca (vedúci skupiny) - učiteľ, vždy jeden na každých začatých 20 žiakov.

Prepravné podmienky:

Spolu so spiatočným skupinovým cestovným lístkom dostane vedúci skupiny 2 evidenčné lístky (s uvedeným počtom členov skupiny), výmenou 1. evidenčného lístka získa bezplatne v pokladni TLD požadovaný počet voľných lístkov na pozemnú lanovku, výmenou 2. evidenčného lístka získa bezplatne v pokladni Aqua City Poprad požadovaný počet voľných vstupov do areálu Aqua City s programom "Thermal Packet (Zóna II. + I.)" na 2 hodiny. K lístku "Vlak a lanovka" nie je potrebné dokupovať príplatok na vlaky R, IC a EC. Miestenky, lôžka a ležadlá sa platia v plnej výške. Cestovný lístok so záznamom "Vlak a lanovka" je možné vydať len súčasne s dvoma evidenčnými lístkami, nie je možné rezervovať, cestovný lístok sa musí zakúpiť. Pri kontrole cestovných dokladov vo vlakoch a pri školských výletoch bude mať sprievodca - učiteľ menný zoznam žiakov, s pečiatkou školy a uvedením mena zodpovedného vedúceho, ktorý je povinný predložiť na požiadanie oprávneného zamestnanca.

Ponuka platí od 1. 5. 2006 do 31. 5. 2006. Predpredaj začína: 1. 5. 2006

Packing v mesiacoch jún, júl a august zahŕňa:

Spiatočný cestovný lístok na vlak ZSSK z ktoréhokoľvek tarifného bodu na tratiach ŽSR do Tatranskej Lomnice, alebo Starého Smokovca a späť, (na tratiach TEŽ a OŽ platí zároveň ako sieťový lístok) a k tomu
spiatočný lístok TLD na pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok alebo kabínkovú lanovku z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso
Minimálny počet účastníkov skupiny je 10 žiakov, sprievodca sa do počtu členov skupiny nezapočítava. Na bezplatnú prepravu má nárok dospelý sprievodca (vedúci skupiny) - učiteľ, vždy jeden na každých začatých 20 žiakov.

Prepravné podmienky:

Spolu so spiatočným skupinovým cestovným lístkom dostane vedúci skupiny evidenčný lístok (s uvedeným počtom členov skupiny), výmenou ktorého získa bezplatne v pokladni TLD požadovaný počet voľných lístkov na lanovku.

Cestovný lístok so záznamom "Vlak a lanovka" je možné vydať len súčasne s evidenčným lístkom, nie je ho možné rezervovať, cestovný lístok sa musí zakúpiť.

Lístok môže byť vydaný do tarifného bodu Tatranská Lomnica alebo Starý Smokovec podľa želania zákazníka. K lístku "Vlak a lanovka" nie je potrebné dokupovať príplatok na vlaky R, IC a EC. Miestenky, lôžka a ležadlá sa platia v plnej výške.

Pri kontrole cestovných dokladov vo vlakoch a pri školských výletoch bude mať sprievodca - učiteľ menný zoznam žiakov, s pečiatkou školy a uvedením mena zodpovedného vedúceho, ktorý je povinný predložiť na požiadanie oprávneného zamestnanca.

Ponuka platí od 01.06.2006 do 31.08.2006. Predpredaj začína: 1. 6. 2006

Vlak a vláčik

Je atraktívny produkt vytvorený v spolupráci ZSSK a Čiernohorskej železnice pre skupiny žiakov základných a stredných škôl do 20 rokov, ako aj pre účastníkov detských letných táborov, v jednotnej cene 200 Sk.

Packing zahŕňa:

Spiatočný cestovný lístok vlakom ZSSK z ktoréhokoľvek tarifného bodu na tratiach ŽSR do Chvatimechu a späť, k tomu
spiatočný lístok na Čiernohronskú železničku z Chvatimechu do Čierneho Balogu a späť a z Čierneho Balogu do skanzenu Vydrovo a späť.
Prepravné podmienky:

Ponuka platí pre žiakov základných a stredných škôl, a účastníkov detských letných táborov, maximálne do dovŕšenia veku 20 rokov. Minimálny počet účastníkov skupiny je 10 žiakov, sprievodca sa do počtu členov skupiny nezapočítava. Na bezplatnú prepravu má nárok dospelý sprievodca (vedúci skupiny) - učiteľ, vždy jeden na každých začatých 20 žiakov.

Spolu so spiatočným skupinovým cestovným lístkom dostane vedúci skupiny evidenčný lístok (s uvedeným počtom členov skupiny), na základe ktorého bude bezplatne prepravený na tratiach Čiernohronskej železnice.

Cestovný lístok so záznamom Vlak a vláčik je možné vydať len súčasne s evidenčným lístkom, nie je možné ho rezervovať, cestovný lístok sa musí zakúpiť.

K lístku Vlak a vláčik nie je potrebné dokupovať príplatok na vlaky R, IC a EC, lístok platí na všetky vlaky ZSSK na sieti ŽSR. Miestenky, lôžka a ležadlá sa platia v plnej výške.

Ponuka platí od 01.05.2006 do 31.08.2006. Predpredaj začína: 1. 5. 2006

Sieťový lístok "Slovak 26"

Pre letnú sezónu ponúka ZSSK mesačný sieťový cestovný lístok pre zákazníkov vo veku do 26 rokov s platnosťou na všetky vlaky ZSSK na tratiach ŽSR (vrátane Tatranskej elektrickej železnice, Ozubnicovej železnice a Trenčianskej elektrickej železnice), bez nutnosti dokupovania akýchkoľvek príplatkov. Ponuka bude predávaná aj v zahraničí (dokladom na overenie veku bude oficiálny doklad totožnosti alebo cestovný pas). Na Slovensku sa bude predávať iba držiteľom karty Junior RailPlus, pre držiteľa lístka zakúpeného v zahraničí je podmienkou preukázanie veku do 26 rokov.

Súčasťou je bonus:

Tatranské lanové dráhy poskytnú každému držiteľovi sieťového lístka "Slovak 26" 20 % zľavu na pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok a späť, ako aj z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a späť, zľavu 50 % na Čiernohorskú železnicu, zľavu 17 % do Western City Šikluv Mlýn v Liptovskom Mikuláši a vstupné podľa cenníka pre dieťa do Aqua City v Poprade..

Cena sieťového lístka "Slovak 26":

Predaj na Slovensku : pre držiteľov preukazu Junior RailPlus - 1 200 Sk.
Predaj v zahraničí: pre mládež do 26 rokov - 39,90 € (cca 1500 Sk).
Ponuka platí od 1.7.2006 do 31.8.2006. Predpredaj začína: 1.6.2006
Držitelia karty JuniorRailPlus s letnými výhodami po Rakúsku

 

Najnovšia ponuka, ktorá vznikla dohodou medzi ZSSK a ÖBB na obdobie leta 2006 je určená na neobmedzený počet ciest vo všetkých vlakoch (s výnimkou ozubnicovej železnice a mimoriadnych vlakov), na území celého Rakúska, v 2. vozňovej triede, v období od 01.07.2006 do 09.09.2006. Ponuka platí v pracovné dni od 08.00 h do 24.00 h; v sobotu, v nedeľu a vo sviatky nepretržite. Ide o sieťovú mládežnícku prázdninovú karta Rakúska s názvom:

Jugend ? Feriennetzkarte Österreich 2006 (JFNK)

JFNK bude neprenosná, vystavená na meno a je určená:

mládeži do 20 rokov - JFNK pre mládež do 20 rokov (19,99, t.j. deň pred dňom 20. narodenín),
mládeži do 26 rokov - JFNK pre mládež do 26 rokov (od 20 do 25,99, t.j. deň pred dňom 26. narodenín).
Karta JFNK môže byť vystavená na Slovensku len držiteľovi národného preukazu Junior RailPlus, resp. držiteľovi Vorteilscard <26.

Super cena:

Cena karty JFNK pre mládež do 20 rokov - 19,00 €,
Cena karty JFNK pre mládež do 26 rokov - 49,00€

Dôležité upozornenia:

Na docestovanie zo zahraničia nočným vlakom môže byť karta JFNK použitá aj v pracovné dni do 8.00 h
pri kontrole vo vlaku je zákazník povinný predložiť preukaz totožnosti (občiansky preukaz, pas) a preukaz pre mládež Junior RailPlus alebo Vortielscard<26.
JFNK sa bude vydávať iba elektronicky zo zariadení iKVC na ATB doklad
z miesta bydliska po hranicu s ÖBB zákazník môže využiť vnútroštátnu tarifu, vrátane poskytovaných vnútroštátnych zliav.