ČD vypravia vlaky za pamiatkami

11.7.2006 22:15Zdroj: Deník Pojizeří

ČD vypravia vlaky za pamiatkami

Projekt, ktorého súčasťou je aj súťaž, pripravili ČD v spolupráci so združením České dedičstvo UNESCO. Cieľom projektu je pritiahnuť cestujúcich k pamiatkam, ktoré sú na území ČR zapísané na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Za návštevu každej pamiatky získava cestujúci razítko na svoju súťažnú kartu.

Cestujúci môžu navštíviť tieto pamiatky: Brno - Vila Tugendhat, centrum Českého Krumlova, vidiecku rezerváciu Holašovice, záhrady a zámok Kroměříž, centrum Kutnej Hory, Lednicko - Valtický areál, Litomyšl - zámok, stĺp Najsvätejšej Trojice v Olomouci, centrum Prahy, centrum Telče, Třebíč - Židovskú štvrť a baziliku sv. Prokopa a Žďár n. S. - Pútnicky kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej Hore.

Hracie karty sú súčasťou brožurky Vlakom za pamiatkami UNESCO, ktorú je možné získať zdarma v centrách ČD. Razítko na hraciu kartu obdrží súťažiaci v inforcentre kultúrnej pamiatky po predložení cestovného lístka ČD. Prvých 10 cestujúcich, ktorí nazbierajú všetkých 12 razítok získa ceny. Navyše sa po skončení súťaže budú žrebovať ďalší výhercovia.

Foto: ilustračné.