Zahraniční turisté si objednali parní show (I. díl)

3.5.2007 9:00 Milan Vojtek

Zahraniční turisté si objednali parní show (I. díl)

Téměř týden mohly případné špionážní satelity sledovat podivný úkaz, v různých místech Slovenska se objevující a zase mizící oblaka kouře. Nejednalo se o žádnou chemickou katastrofu, ale po slovenských kolejích se znovu proháněly parní vlaky.

V tomto okamžiku jste se podívali na první vizitku, dokumentující zmíněný pohyb podivného kouřícího úkazu po Slovensku. Nad čím si strategičtí odborníci lámali hlavu, je železničním fandům jasné. Opravdu jezdil parní vlak. A v době po dvacátém dubnu se v jeho čele vystřídaly různé lokomotivy, ostatně i vozy se měnily. Jen posádka byla prakticky neměnná. Němci, Angličané a také Francouz. Fanoušci, kteří neváhali a zaplatili na naše poměry opravdu nemalý peníz za svezení a focení. Ale teď už po stopách cesty.

Z technických důvodů nebude mít připravovaný miniseriálek fotoreportáží chronologický sled, ale začíná druhou jízdou, štokr 556.036 na okruhu Vrútky – Diviaky – Banská Bystrice – Zvolen – Kremnica – Vrútky v úterý 24. 4. 2007. 

Malý Čepčín. Začalo se zrána  a po slibném úvodu dne se v těchto místech sneslo na všechny pár kapek vody. Naštěstí se ale drama nekonalo...

... a průjezd přes Čremošné už byl bez vody ... tedy alespoň té padající.

Harmanec jaskyňa. Opakovaný vjezd do stanice stihli asi jen platící cestující vlaku ... vyšplhat se do stanice totiž chvíli trvá.

A zpět k akci:

Nezveřejňovat! Taková poznámka provázela veškeré informace o toulkách parních vlaků po Slovensku. Důvod? Snaha uchránit ty, kdo si jízdu objednali (a částkou kolem 2 000 eur také zaplatili), od všudepřítomných lidí, kteří s plnou pusou slov o náhodné cestě kolem, loudí od informovaných trasu, časy a fotohalty zvláštních vlaků. To vedlo k důrazu na omezení přístupu k choulostivým "strategickým" údajům. Samozřejmě tato slova neznamenají, že našinec nesměl ke vlaku. Směl, ale pokud chtěl informace a detaily, musel se o to postarat. Možnost stát se do aktérem jízdy měl každý, kdo zavítal na příslušné internetové stránky a zaregistroval se jako platící účastník. Nebo alespoň zvolil cestu individuálního jednání. Zásluhou tolerance zahraničních pořadatelů a laskavosti lidí kolem parních strojů se mohly VLAKY.NET alespoň na nějaký čas připojit k akci a přinést alespoň pár fotografií, které představíme v několika následujících reportážích. Za to jak zahraničním objednavatelům akce, tak i slovenskému organizačnímu týmu patří velké díky a také samozřejmě dostanou k dispozici a volnému užití kolekci snímků z akce.

Kostiviarska. Na vlak se tady čekalo ... někdo to "trochu" popletl a tak navzdory avizované jízdě byla na trati výluka a dalo dost práce ji zkrátit, aby sonderzug projel. I tak nabral nemalé zpoždění.

Zvolen a zrada ve stanici. Čekal jsem postavení jiné vlakové cesty a tak tento snímek je smutnou improvizací...

Hronská Dúbrava a hned dvakrát. Nedokázal jsem se rozhodnout, který snímek z cesty do hor dostane šanci na zveřejnění.

Kremnica - zastávka v Kremnici přilákala k vlaku nejvíc lidí na celé trase

Kremnické Bane a znovu těžké rozhodování, která fotka si zaslouží prezentaci

Horná Štubňa aneb čekání na Slunce. To sice vysvitlo, ale vzápětí všechny hnala do vlaku přeháňka

Malý Čepčín podruhé ... ale tentokrát těsně před západem Slunce

P.S. Všechny fotky zachycují reálnou situaci a krajinu. Neobsahují dokreslené prvky ani v nich nebylo mazáno 

Súvisiace odkazy