Stretnutie modulových modelárov v Bojniciach

6.6.2007 8:20 Peter Spevak

Stretnutie modulových modelárov v Bojniciach

Tento rok som sa konečne prekonal a vydal sa na ďalekú cestu do Bojnic, aby som sa konečne raz pozrel v skutočnosti na stretnutie modulových modelárov. Hoci som nebol prihlásený a prišiel vlastne už po záverečnej, bol som prijatý celkom priateľsky hoci ma nikto z pritomných predtým ešte nikdy nestretol.

Za túto ochotu, ktorá určite nebola samozrejmá, by som sa chcel ešte raz čo najsrdečnejšie poďakovať, možno aj formou tejto série fotografií, ktorá je len prvou malou kapitolou Bojníc 2007. Podľa času, a úspechu sa postupne budú objavovať ďalšie pokračovania, aby sme si skrátili čas do dúfajme ešte krajšieho stretnutia 2008.

Okrem toho by som sa chcel ešte raz poďakovať modelárovi, ktorý mi požičal svoj statív. Inak by asi s tých fotiek veru veľa nebolo. Ale už Vás nebudem toľko napínať a prajem príjemné pozeranie prvej časti fotoreportáže, ktorá pozostáva zo záberov vynikajúco spracovaných modulov maďarských modelárov. Hoci fotky určite len nedokonale reprodukujú detaily a krásu prevedenia, dúfam, že väčšinu návštevníkov potešia, pretože pri modelárstve, ako i iných koníčkoch ide o zábavu, a dobrú náladu. Možno to už niektorí z nás zabudli. Ja si osobne spomínam na chlapca, ktorý ako tri a pol ročný dostal od Ježiška francúzsku súpravu s CC7001. A vôbec mu nevadilo, že jazdila pod slovenskou borovicou, ovešanou salonkami, po koľajniciach s kartónovými podvalmi a samozrejme bez vrchného vedenia. Napriek tomu ten chlapec bol tej chvíli najštastnejším človekom na svete. A ten chlapec som bol ja...

Galéria

Súvisiace odkazy