Novinka na trhu - Nákladní vůz řady Faccs/Sas v HO

19.7.2007 9:25 Michal Dalecký

Novinka na trhu - Nákladní vůz řady Faccs/Sas v HO

Představujeme první model z produkce Atelieru Modely.biz. V letošním roce (pokud budou přípravy pokračovat tak, jak mají) budou uvedeny na trh ještě další dva atraktivní modely nákladních vozů z našich tratí a v kvalitě stejné jako u modelu Faccs. První verzí „sasky“ je hnědá klasika v ČSD ve IV. Epoše. Uvedení na této verze trh v 250 ks sérii plánujeme na listopad tohoto roku. Již od konce tohoto týdne ale začneme přijímat objednávky na tento model.

Předloha modelu

Vůz je primárně určen na přepravu písku, štěrku a štěrkopísku. Vůz byl vyráběn ve vagónce Poprad v letech 1967 – 1970. Do roku 1981 vůz nesl označení Sas a od roku 1982 označení Faccs. Vůz je osazen dvounápravovými podvozky 26-2.8 o rozvoru 2m a průměru dvojkolí 920mm. Délka vozu přes nárazníky 12,74m, výška vozu 4m, šířka 3,1m, délka skříně/vany 8,4m. Hmotnost vozu je 22350kg. Přepravní objem 38m3 a přepravní hmotnost 47t. Vzdálenost otočných čepů je 7,5m.

Rám je svařovaný z válcovaných a tvarovaných ocelových profilů. Skříň/vana je také svařovaná z válcovaných a lisovaných profilů a plechů. Vůz je vybaven brzdou DAKO DK-GP a brzdovým válcem 14“. Ruční brzda je vřetenová ovládaná klikou z jedné plošiny vozu.

Výsypné zařízení se skládá z ovládacího mechanizmu klapek, otočných klapek, usměrňovacích klapek a samotných výsypek. Jednou ovládací pákou z plošiny vozu jsou prostřednictvím táhel a hřídelí ovládány obě funkčně stejné klapky na stranách vozu. Vyprazdňování je možné provádět do koleje na obě nebo na jednu stranu vozu, vně koleje na obě nebo na jednu stranu vozu a na jednu stranu vozu vně koleje a druhou mezi koleje. Vyprazdňování je možné i za pomalé jízdy vozu.

 

Model

Základem modelu jsou výlisky ze vstřikovaného plastu. Vše je doplněno o leptané díly z leptaného plechu. Finální verzi modelu předcházel téměř půlroční vývoj, doladění forem a leptaných doplňků.

Z plastu jsou zhotoveny tyto díly: skříň/vana vozu, bočnice a rám, čela rámu, rám vozu, výsypky a brzdové/vzduchové válce. Veškeré další doplňky a detaily jsou z leptaného plechu. Vůz je složen celkem ze 103 dílů. Sériové výrobě předcházela produkce 30ks ověřovací série vozu.

Montáž vozu je zahájena slepením plastových dílů v přípravku. Následně jsou postupně doplněny veškeré leptané díly. Kompletně sestavený vůz je povrchově upraven základovým stříkaným a velmi jemným tmelem, který zároveň slouží jako základ pro kovový povrch. Následuje finální odstín vagónové hnědé a potisk modelu tamponprintem. Pro maximální kvalitu povrchové úpravy a modelového vzhledu je model přestříkán kvalitním akrylátovým matným bezbarvým lakem.

Model je vybaven kulisami pro uchycení spřáhel a bezproblémově testován s krátkými spřáhly ROCO. Vůz je vybaven závažím, které současně tvoří středovou přepážku ve vaně. Garantujeme minimální průjezd obloukem o poloměru R420mm. Vůz projede i oblouk R400mm. V případě zájmu zákazníka pro průjezd oblouky menšími než R400mm můžeme vůz dodat bez schůdků na obě plošiny.

První 250 kusová série je v provedení ČSD ve IV. Epoše a v celohnědém provedení. Pro příští rok bude uvedena na trh verze ČD, případně další verze soukromých dopravců a také plánujeme verzi s krytem vany. Určitě potěšíme i Slovenské modeláře.

Cena vozu je stanovena na 1 490,-Kč. Vůz bude v první fázi prodáván pouze v obchodě Modely.biz a v e-shopu na adrese www.modely.biz.

Galéria