Dáma v červenom

6.8.2007 7:25 Juraj Streber

Dáma v červenom

Nie je to tak dávno čo médiami prebehla správa o železničnej nehode na Považí. Po tom, čo bolo potvrdené, že pri nehode nikto neprišiel o život alebo nebol zranený, začali medzi železničnými fanúšikmi kolovať špekulácie o tom, ktorá „vyvolená“ lokomotíva bola na čele nehodového vlaku.

Je 30. apríla 2007 a vlak kategórie InterCity číslo 405 „Tatran“ z Viedne a Bratislavy do Košíc sa rúti Melčicami. Žiaľ čierneho Petra má v ten deň gorila 350.016, prezývaná familiárne aj „Deniska“. Svoju najbližšiu plánovanú zastávku v neďalekom Trenčíne už nedosiahne. V zastávke Kostolná-Zárečie, vráža ICčko do poľnohospodárskeho prívesu, ktorý zanechal na železničnom priecestí nedisciplinovaný vodič. Škody sú našťastie len materiálne, avšak relatívne vysoké. Pri pohľade na zdemolované čelo lokomotívy behajú človeku zimomriavky po chrbte a všetci sú radi, že nakoniec ostalo len pri tých škodách materiálnych.

Gorila s poradovým číslom 16 bola medzi obdivovateľmi týchto lokomotív relatívne obľúbená. Od ostatných kolegýň v kakadu nátere sa líšila predovšetkým inou farbou pluhov, ktoré neboli modré s čiernožltými pásmi, ale bieločierne. Nasledujúca fotografia ju zachytáva v treskúcich mrazoch, ktoré paralyzovali Slovensko spoľahlivo v čele R600 Váh dnes už neexistujúcej stanice Svätý Jur.

Vďaka svojej vysokej spoľahlivosti sa Deniska objavovala aj v čele prestížnych EuroCity vlakov. Inak tomu nebolo aj 3 dni pred nehodou, keď ju bolo možné zhliadnuť na Ex 279 Jaroslav Hašek z Prahy do Budapešti.

Nasledujúci deň nasledoval obrat na EC174 do Prahy a posledný aprílový deň návrat z Čiech na Ex 130 Moravia a nástup už na osudný IC 405 do Košíc (ilustračné foto).

O mesiac neskôr bola poškodená 350.016 zaradená za cargácku 363.142 na nákladný vlak a cez Galantu poslaná do Žiliny, odkiaľ pokračovala ďalej do ŽOS Vrútky. Bola to jedna z posledných možností zhliadnuť Denisku ešte v pôvodnom kakadu nátere. Fotografia pochádza z Trenčína, ako tento výnimočný vlak vchádza na železničný most pod hradom Matúša Čáka.

Ubehlo niečo len viac ako 2 mesiace, a Deniska sa opäť vrátila do Bratislavy. Okrem toho, že jej liečebný pobyt v ŽOSke bol na prvý pohľad úspešný, podrobila sa tam aj omladzujúcej kúre, pri ktorej sa obliekla do slušivého červeno-bielo-šedého šatu z dielne umelca Blonski. Rozšírila tak rady lokomotív v novom unifikovanom nátere ZSSK, ktoré sú oproti lokomotívam v pôvodnom nátere stále v mizivej menšine. Dnes ráno o 4.27 hod. nákladný vlak zo Žiliny s číslom 65802 dorazil na Rendez. Cargácka 363.100, ktorá tento novo vybrúsený diamant viezla, s 350.016 od nákladu odstúpila a odstavila ju pred strednú halu nového depa.

Momentálne sa lokomotíva nachádza v zhluku ostatných lokomotív a čaká na zajtrajšie prebratie hlavným depom, ku ktorému je potrebná aj prítomnosť ŽOSkárskeho personálu. Nocovať však bude zamknutá v hale, aby nepadla za obeť neželaných sprejerov.

Na záver ešte pohľad na pôvodne zdemolované čelo 2. stanovišťa 350.016.

 

 

Aj keď sa jej návrat na slovenské trate neuskutoční hneď, držíme jej palce, aby sa tak stalo čo najskôr a hlavne veľa veľa veľa šťastných kilometrov bez nehody.

Autor foto/text: Juraj Streber (montoya), info o presune 350.016 Peter Vlček