Deniska už len krôčik od vlakov EuroCity

18.9.2007 4:42 Juraj Streber

Deniska už len krôčik od vlakov EuroCity

Dnešný deň bol pre gorilku 350.016 prezývanú aj "Deniska" dôležitým. Slnečné a suché počasie priam nahrávalo tomu, aby sa konečne uskutočnila už toľko kvôli výlukám odkladaná technicko-bezpečnostná skúška na 160 km/h, po ktorej by naša krásavica konečne mohla nastúpiť do čela prestížnych medzinárodných vlakov kategórie EuroCity.

 

 

 

Deniska už od skorého rána netrpezlivo v Senci vyčkávala na svoju skúšku ohňom. Nakoniec sa tak stalo presne podľa plánu o 8 hodine ráno, keď sa 350.016 vydala na traťový úsek Senec - Sládkovičovo, aby absolvovala svoju TBS.

Tá dopadla bezchybne a bez komplikácií a tak sa 350.016 niečo po 10. hodine vybrala na cestu späť do hlavného depa, kde sa malo rozhodnúť o jej ďalšom nasadení do ostrej prevádzky. Fotografia ju zachytáva počas TBS v zastávke Reca pri Senci.

V tom čase už bol na ceste do Bratislavy zmeškaný medzinárodný expres Ex 279 Jaroslav Hašek s neschopnou gorilou 350.007 na čele, ktorej odišli sily už v Kolíne neďaleko Prahy.
Uhlíky z ohňa za 350.007 vyberala kolínska dispečerka 363.075, ktorá vlak dotiahla do Bratislavy až so 77 minútovým meškaním.

Nastal okamžik, na ktorý Deniska tak dlho čakala. Núkala sa jej šanca nahradiť neschopnú kolegyňu. A tak by sa aj stalo keby... keby sa jej cestou z depa na stanicu nezapla brzda na jednej náprave. Žiaľ, poruchu sa nepodarilo včas odstrániť, a tak na Hašeka namiesto Denisky nastúpila iná kakadu, menovite 350.012. Nasledujúce fotografie zachytávajú výmenu stráží na Ex 279 Jaroslav Hašek v bratislavskej hlavnej stanici...

A tak musí Deniska ešte v depe naďalej čakať, kým nadíde jej čas. Snáď už čoskoro...

Autor text: Juraj Streber (montoya)
Autor foto: taurus