Jar v okolí žst. Michaľany

25.5.2008 8:00 Michal Lacko

Jar v okolí žst. Michaľany

Dobrý deň. Tak opäť som tu ja Michal Lacko zanietený fanúšik železnice a všetkého vôkol toho. Možno ste si vlani v lete všimli moju reportáž s názvom Michaľanská fotovýprava , pri ktorej som vám priblížil dianie v žst. Michaľany a jej okolí a takisto som vám podal aspoň stručné informácie o nej a o tratiach ktoré ňou prechádzajú.

Tentoraz som sa ja , moji super kamaráti Damián Onufer, Rado Račkovský a kamarátka Simona Venglarčíková (týmto im chcem srdečne poďakovať za to, že to so mnou vydržali(pobrali fotiť okolie našej milovanej stanice v tom najplnšom rozkvete našich kvetín a najmä repky olejnej. Fotografie vznikali cca 3 týždne tak preto vám nebudem rozpisovať ako fotenie prebiehalo. Poviem vám snáď toľko, že fotografie vznikali z rôznych miest, kam sme sa s našimi bicyklami museli dostať čo obyčajne nebolo veľmi jednoduché.

 

Na snímkach som s a taktiež snažil zachytiť čo najviac kuriozít. Medzi ne patrí napríklad už zarastená spojka a zrušená spojka tratí č. 190 a trať č.191. Táto spojka slúžila na koľajovú dopravu z Košíc do Trebišova dovtedy, kým sa nevybudovala vyhybňa Červený dvor. Spojka slúžila zároveň aj ako triangel a preto sa v Michaľanoch mohli otáčať parné lokomotívy. Ďalšou kuriozitou sú mechanické závory na trati č.190 medzi žst. Michaľany  žst. Čerhov. Snímky ktoré vznikli na lúkach pod obcou Luhyňa boli fotené z poľovníckeho posedu, kde sme sa spolu s Damianom riadne usmažili ale výsledok stojí myslím si za to.

 

Na záver by som sa chcel opäť poďakovať mojím super kamarátom a všetkým vám- železničným fanúšikom - ktorý tvoríte našu online komunitu klubu vlak.net a podieľate sa na tvorení tejto výnimočnej stránky. Takisto vás prosím, ospravedlňte kvalitu mojich fotiek nakoľko sú fotené obyčajným digitálnym fotoaparátom  Canon Powershot A540. Bohužiaľ som len 16 ročný študent a niečo kvalitnejšie si nemôžem dovoliť. Želám vám veľa prijemných dní strávených pri našich tratiach uložených v malebnej Slovenskej krajine.

 

S pozdravom Michal Lacko, Damián Onufer, Radoslav Račkovský, Simona Venglarčíková a okolie žst. Michaľany.

Galéria