Kafemlejnek láká na cesty

14.7.2008 8:00 Milan Vojtek Zdroj: Plzeňská dráha - občanské sdružení

Kafemlejnek láká na cesty

Nevíte kam na výlet? Co takhle vyjet si na cestu s Kafemlejnkem? Dva víkendy, 19. a 20. července a následně ještě 9. a 10. srpna bude parní lokomotiva jezdit o okolí Konstantinových Lázní. Kromě svezení parním vlakem pořadatelé nabízí například soutěže v pití piva na čas, na lidi dohlédne četnictvo v dobových uniformách atd.

Tyto informace přináší o akci pořadatelé na webové adrese www.plzenskadraha.cz

 

 

Tak se jmenuje první ročník pravidelných kulturních akcí na trati Pňovany – Bezdružice – Teplá. Členové sdružení Plzeňská dráha připravili ve spolupráci se svými partnery na 19.- 20. července a 9.- 10. srpna jízdy parních vlaků s doprovodným programem. Na kolejích se představí parní lokomotiva 310.072 přezdívaná “KAFEMLEJNEK” s datem výroby v roce 1899. Na pořádek nejen na nádraží budou dohlížet přísní četníci, přímo na nádraží se odehrají divadelní představení nebo taneční vystoupení a ve stylovém bufetovém voze bude k dispozici lahodné pivo a něco na zub.

Z důvodu nedostavěné tratě z Teplé do Bezdružic bude zavedena náhradní autobusová doprava. V neděli 20. července startuje v 10:00 hod na nádraží v Teplé turistický pochod na podporu myšlenky dostavby tratě.
Zveme všechny malé i velké do malebné krajiny Konstantinolázeňska a Bezdružicka. Přijeďte se pobavit a poznat zdejší kraj. Na oba termíny je připraven bohatý doprovodný program ve formě pivních slavností nebo country festivalu. Bližší podrobnosti na přiloženém plakátu.

Zobraz v plné velikosti!