Pětasedmou na kolo i za Slovanskou epopejí

26.9.2008 12:00 Milan Vojtek

Pětasedmou na kolo i za Slovanskou epopejí

Druhý víkend měsíce září a vlastně poslední slunný den léta roku 2008 byl v režii brněnské parní vozby. Prototyp 475.101 měl ráno před sebou úkol zvládnout cestu se zvláštním vlakem z Brna do Moravských Bránic a na odbočku do Oslavan. Tím ale seznam povinností nekončil. Z Oslavan si ještě pára odskočila do Moravského Krumlova a zase zpět.

Pro mě byla tato akce trochu komplikovaná, protože den měl podstatně složitější scénář. Víkendová služba (nic nové, že ano) znamenala, že se nebude jednat jen o den s pětasedmou, ale že je nutné akci zkombinovat s dalšími povinnostmi. Ty se jmenovaly Znojemské vinobraní, vinobraní v Mikulově a navíc ještě neplánovaný bonus jménem ledvinová kolika Miloše Zemana. Jak na potvoru v mém rajónu. Ale o posledně jmenované mediálně sledované události jsem v čase odjezdu páry z Brna nevěděl.

       

       

Když jsem dorazil na nádraží v Brně, obcházel jsem sice kolem čela vlaku, ale ve snaze nezavazet a taky najít co nejdřív požadované známé, jsem lokomotivě nevěnoval potřebnou pozornost. No a tak se stalo, že mě vzápětí vedli zpět, abych sakra taky ocenil, jaké změny tam udělali. Dýmniční dveře už nebyly celočerně lesklé, ale v kombinaci s madly a díly v barvě kovu. Samozřejmě jsem se snažil podchytit z akce alespoň pár snímků, což lze také vidět, ale pak už jsem se musel věnovat dalším pracovním úkolům

       

       

       

       

       

Galéria