Stretnutie modelárov v Magdeburgu

13.2.2009 8:00 Róbert Šmigalla

Stretnutie modelárov v Magdeburgu

Už dlho sa na našej hlavnej stránke neobjavil príspevok z modelárskeho sveta. Preto som uvítal, že jeden z našich členov taký pripravil. Rozhodol sa priblížiť nám modely, ktoré viac menej náhodou stretol pri svojom pobyte v Nemecku. Snáď mu prepáčime pomernú strohosť textu, pretože, ako sám napísal, „nie je dobrým novinárom“. (-zz-)

 

 

 

Počas môjho pobytu na stáži v Nemecku som sa vybral na výlet do Magdeburgu. Ako sme tak plánovali, čo budeme robiť cez voľný víkend, tak sme si spomenuli, že sa má v miestnej škole konať stretnutie modelárov. A hneď bolo jasné čo sa bude robiť.


Para v TT ťahá uhlie © Róbert Šmigalla

Bolo to úžasné stretnutie nemeckej precíznosti, dokonalosti a zmyslu pre detail. Stretlo sa tam veľa modelárov, ktorí mali svoje koľajiská v rôznych veľkostiach. Od N cez TT a H0 až po Gartenbahn (záhradná železnica). Organizoval to miestny krúžok modelárov.


Detské očká a koľajisko N © Róbert Šmigalla

Prevažnú časť tvorili moduly. Vstupné bolo 3 eurá, čo pre vysokú nemeckú úroveň neznamená nič. Najviac to zobralo ako vždy deti, ktorým sa medzi modelmi páčilo až tak, že odchádzali s plačom, ale zároveň s pekným zážitkom. A tak som si aj ja tento zážitok zvečnil. Tu sú niektoré z fotografií, ktoré som si odtiaľ doviezol.

Titulná snímka: Rotunda TT © Róbert Šmigalla

Galéria