S wrocławskou párou TKt48-18 do Wojcieszowa

11.4.2009 8:00 Mgr. Jan Guzik

S wrocławskou párou TKt48-18 do Wojcieszowa

Někdy v půli března jsem si na internetu přečetl informaci o plánované nostalgické jízdě wrocławského Klubu Sympatyków Kolei z Wrocławi přes Wałbrzych a Marciszów do Wojcieszowa. Její hlavní atrakcí měl být průjezd nedávno znovu zprovozněným úsekem Marciszów – Wojcieszów, a také sama souprava, složená z osobního vozu a členy klubu krásně renovovaných historických nákladních vagónů.

 

 


Krátký rozhovor s kolegy Maćkem Panasiewiczem i Piotrem Przygodzkim (bývalým pracovníkem našeho podniku a po reorganizaci zaměstnancem společnosti Przewozy Regionalne) a je rozhodnuto - jedeme! Vlak má z Wrocławi odjíždět ve 4:30 ráno, a tak autem vyjíždíme kolem půlnoci. Protože očekáváme velký nápor železničních příznivců, rozhodujeme se jet do depa, odkud se bude vlak přistavovat do stanice.

Vstup na stránky klubu!

Do samotné Wrocławi jedeme po dálnici, takže cesta probíhá v pořádku. Pevnou rukou strojvedoucího řídí Piotrek Przygodzki. Pak ale máme nějaké potíže s nelezením cesty do depa (nepomohly ani dva navigační systémy GPS, takže jsme si připomněli staré skautské metody). Před čtvrtou hodinou jsme na místě, vítáme se s předsedou klubu Ryszardem Boduszkiem a jdeme k soupravě. V temnotě pořizujeme první snímky.

04.04.2009 - Stroj TKt48-18 se připravuje k výjezdu wrocławského depa © Jan Guzik

Po nazbrojení vodou a namazání stroje jedeme na stanici Wrocław Główny. Osobní vůz i kryté nákladní vagóny se plní železničními fandy. Do Jaworzyny Śląské jedeme ještě potmě, takže trochu dospáváme přerušenou noc. Dobíráme z jeřábu vodu a jedeme dál. Po příjezdu do Wałbrzychu odjíždí lokomotiva na provozní ošetření, pak na točnu, a my pořizujeme další snímky. Nastupují další lidé. Už je docela světlo, tak obhlížíme soupravu. Čerstvě renovované vagóny vypadají opravdu krásně.

04.04.2009 - Krytý nákladní vůz 165 264 Kddet © Jan Guzik

Protože fotozastávky jsou plánovány až na zpáteční cestě, do Wojcieszowa přijíždíme brzy. Lokomotivu osádka podrobuje důkladné prohlídce a s vodou pro ni přijíždějí hasiči. Fotografujeme. Ze stanice ční břichatá vodárna. Náš vlak vzbuzuje o obyvatelstva Wojcieszowa velkou pozornost. Už řadu let sem nepřijel žádný osobní vlak, ne tak ještě parní! Asi po dvou hodinách se vydáváme na zpáteční cestu.

04.04.2009 - Wojcieszów Górny: historická vodárna © Jan Guzik

Začínají fotozastávky: vysedání, focení soupravy, opakovaný příjezd, nasedání - a znovu... Až do samotného Marciszowa. Počasí je hezké, slunečno, teplo. Akce probíhá celkem bez problémů, i když části fotografů zjevně chybí disciplína. V Marciszowě pořizujeme poslední snímky. Cestou pak ještě dobíráme vodu, protože vyšlo najevo, že kotel lokomotivy netěsní. Situaci zachraňují opět hasiči.

04.04.2009 - Vlak v úseku Wojcieszów Górny - Kaczorów © Jan Guzik

Do Wałbrzychu přijíždíme s asi dvouhodinovým zpožděním. Domů to máme daleko, nic zajímavého už nebude (stmívá se), takže se rozhodujeme ušetřit něco času a přesedáme z nostalgické soupravy na osobní vlak do Wrocławi. Po příjezdu do stanice Wrocław Główny si dopřáváme teplé jídlo a jdeme těch asi dva a půl kilometru do depa.

04.04.2009 - Nostalgický vlak před vjezdem do stanice Płonina © Jan Guzik

Nasedáme do auta a Piotrek nás opět pevnou rukou veze do Krakowa. Tam přijíždíme před půlnocí unaveni, ale spokojeni. Den proběhl skvěle. Organizátorům náleží uznání za, krom potíží s lokomotivou, bezchybné provedení akce i za krásnou obnovu historických vagónů. Takže vzhůru na další výpravu!

Titulní snímek: TKt48-18 pojíždí ve stanici Wojcieszów Górny © Jan Guzik

(Přeložil PhDr. Zbyněk Zlinský)

Galéria