Historickým vlakom na Koliesko

3.8.2009 12:00 Ing. Peter Kálman Zdroj: Klub historickej techniky pri RD Zvolen

Historickým vlakom na Koliesko

V sobotu 8.8.2009 sa do okolia Lučenca opäť na chvíľu vráti čaro železničnej minulosti, keď sa v čele vlakov pravidelne objavovali rušne radu T 466.0 nazývané "Pilštik" podľa licenčne vyrábaného komôrkového motora francúzskej konštrukcie Pielstick produkovaného v motorárni v Martine.

Aj keď stroj 253 nepatril medzi pýchy lučeneckého depa a bolo ho možné vidieť skôr v okolí Žiliny, svojim dnešným vzhľadom a náterom pripomína práve éru Pilštikov v Lučenci. 

 


Tento historický rušeň, medzi historickými koľajovými vozidlami Slovenska ešte celkom nováčik, sa postaví v čele mimoriadneho historického vlaku tvoreného vozňami typu Ci, ktorý sa vyberie v sobotu 8.8.2009 pri príležitosti konania folklórneho festivalu Koliesko zo Zvolena do Kokavy nad Rimavicou a späť. Bližšie informácie o cestovnom poriadku a cenách cestovného sú v priloženom plagáte:

ZOBRAZ vo formáte PDF!

Týmto členovia Klubu historickej techniky Zvolen pozývajú všetkých priateľov železničnej histórie a tiež živej prezentácie krásy ľudovej hudby, umenia, tradičných remesiel a jedál, príďte sa povoziť starým vláčikom a odniesť si domov mnoho nevšedných technických, umeleckých a iných zážitkov z pripravovanej jazdy.