100 rokov trate Humenné-Stakčín - pozvánka

5.10.2009 12:00 Tomáš Petro

100 rokov trate Humenné-Stakčín - pozvánka

Všetkých priaznivcov železníc a milovníkov železničnej nostalgie pozývame na akciu spojenú s oslavou výročia 100 rokov železničnej trate Humenné - Stakčín, ktorá sa uskutoční v sobotu 10. októbra.

Okrem jázd mimoriadneho nostalgického vlaku ťahaného parným rušňom a historického motorového vlaku čaká na návštevníkov sprievodný kultúrny program, ktorý bude počas pobytu historického vlaku v areáli železničných staníc Kamenica n. Cirochou, Dlhé n. Cirochou, Snina mesto a Stakčín, na miestach kde sa také niečo udeje možno raz za 100 rokov...

 

Minulosť a súčasnosť:

Koncesia na výstavbu a prevádzku trate MÁV vychádzajúcej zo stanice Humenné (Homonna) cez Kamenicu (Nagykemencze), Dlhé n.Cirochou (Cziróka-hosszúmezö) a Sninu (Szinna) do Stakčína (Takcsány) bola vydaná v septembri 1908 právnikovi Dr. Eugenovi Rudnyánszkemu a stavebným firmám Grossmann, Schoch a Gfrerer z Budapešti. V októbri roku 1908 bola koncesionármi vydaná kmeňová akcia  na 200K (korún) pod názvom Humensko-Stakčínska regionálno-železničná akciová spoločnosť, právny dokument ktorý zabezpečoval majiteľom aktív účasť na majetku, zisku a výnosoch spoločnosti. Výnos akcie poslúžil na financovanie stavby trate. 

Prevádzka sa začala 30.11.1909, trať bola dokončená až v roku 1912 a pre región bola veľkým prínosom.  V počiatkoch prevádzky slúžila najmä na prepravu dreva. Aj keď nikdy nenadobudla strategický význam počas svojej existencie toho zažila dosť.... deštrukciu vojny, veľkú povodeň v Snine v roku 1926, ktorá  zniesla zo sveta železničný most cez rieku Pčolinka, po vzniku Slovenského štátu na jar 1939 sa regionálna železničná trať stala medzinárodnou zo štátnou hranicou do Maďarska v Snine, v 70-tych rokoch 20.storočia po nej premával pravidelný rýchlik zostavený z lôžkových a ležadlových vozňov... prežila aj veľké rušenie železničných tratí v roku 2003 a v súčasnosti je stále využívaná najmä pre osobnú dopravu. Denne ju využije nemalý počet cestujúcich a tvorí významný pilier v rámci regionálnej prepravy. Spomedzi tratí ŽSR jej patrí jedno prvenstvo, konečná železničná stanica Stakčín je geograficky najvýchodnejšou stanicou v sieti ŽSR.

Slovo na záver:

Údolie rieky Cirochy lemované lesmi Vihorlatských vrchov je miestom kde sa nikdy nežilo ľahko. Bieda a chudoba v minulosti a ekonomická kríza súčasnosti sú vyvažované prírodným bohatstvom regiónu. Krásy do jesenných farieb odetej krajiny ktoré poskytuje aj scenéria pri ceste vlakom dávajú predpoklad príjemne stráveného dňa na miestach, kde je turista skôr raritou ako samozrejmosťou.  

…príďte, všetci ste srdečne vítaní...

Súvisiace trate