Nejlepší web pro milovníky železnice: www.vlaky.net

6.11.2009 11:30 -zz- Zdroj: Časopis Computer

Nejlepší web pro milovníky železnice: www.vlaky.net

Třeba si to leckdo nemyslí, ale zřejmě je to pravda. Alespoň podle tvrzení časopisu Computer, který to tvrdí ve svém posledním čísle v článku Virtuální svět pražců a kolejnic, uveřejněném v rubrice Tipy & triky - kde hledat vlaky a vláčky online. Snad mi jeho autorka Miroslava Spanilá odpustí, když tady budu reprodukovat jeho pro nás podstatnou část:

 

 

 

Vlaky a železnice se staly celoživotní láskou řady převážně mužských zástupců. Není divu, že se i na webu objevily specializované a úzce zaměřené stránky s touto tematikou. Kde je hledat?

Nejlepší web pro milovníky železnice www.vlaky.net

Výjimečně jsme v přehledu webů jako nejlepší nevybrali české stránky, ale slovenské. Aktuality a informace o tratích se tak sice zpravidla týkají železnic našich sousedů, nicméně fotogalerie, fórum nebo přehledy modelů neznají jazykové či geografické bariéry. V sekci Aktuality najdete přehledně roztříděné novinky, vybrat si je můžete podle oblasti - nutno podotknout, že za časté a pravidelné plnění sekce Česká republika by se nemusel stydět ani lecjaký tuzemský web. Chcete-li se online vžít do některého z oblíbených železničních výletů, nesmí vám ujít kategorie Reportáže, pro fajnšmekry je na webu připravena také fotosbírka modelů. Jakmile budete mít touhu popovídat si o vlacích s dalšími fandy, využijte fórum, kde jsou témata rozdělena do přehledných kategorií, nutná je však předchozí bezplatná registrace.

V další části článku jsou uvedeny už kratší informace o stránkách lokomotivy.webzdarma.cz, www.zelpage.cz, www.kzc.cz, modelova-zeleznice.wz.cz, spz.logout.cz a www.steamer.cz a závěrečná zmínka o několika dalších. Celý text si můžete přečíst zde.

Uznání nás velice těší a budeme se snažit, aby nikdo, kdo si tento článek v časopise Computer přečte, nebyl zklamán.