Svezte se krokodýlem po vymírajících tratích!

12.1.2011 19:00 Jiří Marek

Svezte se krokodýlem po vymírajících tratích!

Nový jízdní řád 2010/2011 znamenal konec pravidelné osobní dopravy na několika regionálních tratích. Dvě z postižených jsou trať 245 z Hrušovan nad Jevišovkou do Hevlína a trať 243 z Moravských Budějovic do Jemnice. Další existence těchto tratí je značně nejasná a uvažuje se o jejich úředním zrušení a teoreticky i o fyzické likvidaci. Proto bychom vás rádi pozvali na jednu z posledních možností si tyto dvě lokálky projet osobní vlakem.

 

 


Mimořádný vlak, vedený motorovým vozem M 286.1032, vyrazí 19. února 2011 v 8.30 z železniční stanice Brno hlavní nádraží. Trasa je naplánovaná po ose Brno – Střelice – Hrušovany nad Jevišovkou – Hevlín – Znojmo – Moravské Budějovice – Jemnice – Okříšky – Brno hlavní nádraží. Návrat je plánován na 17.30, ale tento údaj se může změnit v závislosti na dopravní situaci. Na obou zmiňovaných lokálkách bude čas na několik fotozastávek.

Kapacita akce je omezená, proto případné zájemce prosím o co nejrychlejší rezervaci na elektronické adrese JuraMarek@seznam.cz. Jízdné činí 590 korun a z důvodu finančního krytí dopravci musí být uhrazeno předem na účet. Minimální počet účastníků pro uskutečnění akce je 40. Pokud by se akce z důvodu malého zájmu neuskutečnila, bude vám uhrazené jízdné samozřejmě vráceno zpět. Na palubě vlaku bude připraveno občerstvení ve formě alko a nealko nápojů, párků atd.


Na jihomoravské tratě zájemce odveze starý známý krokodýl. Foto Miloš Stloukal

Úvodní ilustrační foto © Radek Hořínek