Obzretie sa za výstavou vláčikov v Nitre

5.4.2011 8:00 Ing. Martin Balkovský Zdroj: Žsemafor

Obzretie sa za výstavou vláčikov v Nitre

Atraktívnu a zároveň na Slovensku jedinečnú výstavu modelovej železnice mohli vidieť od 20. do 27. februára návštevníci nitrianskej Galérie Mlyny. O príťažlivosti akcie vypovedá množstvo fotografií, uverejnených na viacerých webových stránkach so železničnou tematikou. S odstupom času sa s nami pozrite, aká bola atmosféra na mieste výstavy.

 

 

 

Podľa manažéra obchodného centra Dezidera Mészárosa inšpiráciou boli najmä spomienky z detských čias na malé vláčiky, ktoré aj dnes dokážu zaujať celé rodiny. Na štyroch miestach a celkovej rozlohe 800 metrov štvorcových bolo poskladaných viacero koľajísk zo Slovenska aj Maďarska, na ktorých jazdili železničné súpravy rôznych veľkostí.


Maďarské rušne pútali pozornosť © Martin Balkovský

Návštevníci sledovali dopravu na hlavných ale aj vedľajších, prevažne jednokoľajných tratiach, obdivovali nielen úzkorozchodné priemyselné železnice, električkovú trať, ale dokonca aj pohybujúce sa autíčka. Analógové ale aj digitálne systémy riadenia denne obsluhovalo aj 40 ľudí.


Riadenie prevádzky nie je také jednoduché © Martin Balkovský

Obrovský záujem o malé vláčiky, ktorých predlohy ľudia mnohokrát vidia aj počas dennodenného cestovania do školy či zamestnania potvrdil predpoklady mimoriadneho úspechu výstavy. Vedenie Galérie Mlyny už dnes môže premýšľať nad opätovným zorganizovaním tejto unikátnej akcie.

Poznámka editora:

Ak niekomu toto návštevnícke obzretie pripadá vzhľadom na veľkosť akcie textovo príliš stručné, môže ho chápať iba ako upútavku na bilanciu samotných organizátorov výstavy, ktorú na tomto mieste nájdete čoskoro. (-zz-) 

Galéria

Súvisiace odkazy