WiFi zóny na žst. Bratislava hl.st. a Košice

28.4.2011 16:00 Bc. Jozef Gulík Zdroj: ŽSR

WiFi zóny na žst. Bratislava hl.st. a Košice

Zlepšovanie služieb pre cestujúcu verejnosť na ŽSR nenapreduje tak, ako by sme si všetci predstavovali, takže o to viac poteší aj drobná zmena k lepšiemu. Najnovšou z nich, zrejme súvisiacou s nadchádzajúcimi MS v ľadovom hokeji, je pokrytie železničných staníc Bratislava hl. st. a Košice bezplatnými WiFi sieťami pre bezdrôtové pripojenie k internetu.

 

     Železničné telekomunikácie Bratislava pripravili novú službu, ktorou je spustenie bezdrôtového prístupu do internetu prostredníctvom WiFi pripojenia v lokalitách železničných staníc Bratislava hl. st. a Košice od 26. apríla 2011.

     Táto služba je poskytovaná bezplatne a prioritne je zameraná pre cestujúcu verejnosť. WiFi signál pokrýva celý staničný priestor (vnútorné priestory) a predstaničný priestor do vzdialenosti cca 50 metrov od staničnej budovy.

Princíp pripojenia k uvedenému WiFi je nasledovný:

1. Po zapnutí notebooku alebo mobilného telefónu dáme vyhľadať WiFi siete

2. Zobrazia sa dostupné WiFi siete, vrátane spomínanej siete WiFi ŽSR s názvom "ZSR-HOTSPOT"

3. Aktivujeme si sieť "ZSR-HOTSPOT"

4. Zobrazí sa nám úvodná stránka

5. Potvrdíme Vstup / Enter

6. V internetovom prehliadači sa nám zobrazí stránka www.zt.sk a môžeme pracovať s internetom.

     Užívatelia majú do WiFi siete bezplatný prístup, avšak pripojenie je časovo obmedzené na 30 minút. Po prekročení tohto limitu je užívateľ automaticky zo siete odhlásený. Pre znovupripojenie k internetu je potrebné opätovne aktivovať sieť "ZSR-HOTSPOT".

     Budeme len radi, ak by naši čitatelia novú službu ŽSR patrične odskúšali a následne sa v diskusii podelili okrem svojich názorov aj s praktickými skúsenosťami.

Ilustračné snímky autor.