6. ročník festivalu RAILFILM otvára svoje brány

11.7.2011 14:00Zdroj: RAILFILM

6. ročník festivalu RAILFILM otvára svoje brány

Európsky festival krátkych filmov so železničnou tématikou otvára svoje brány v roku 2011 už po šiesty krát. Šiesty ročník festivalu RAILFILM je určený amatérskym filmárom, ktorých tvorba sa týka histórie, súčasnosti a možno aj budúcnosti železničnej dopravy. Svoje filmy môžete do súťaže prihlasovať už teraz, najneskôr však do 30. septembra 2011.

Poslaním festivalu je umožniť medzinárodnú prehliadku filmových diel o železničnom a železničnomodelárskom prostredí očami amatérov. Podporovať rozvoj tohto druhu filmového umenia a prácu s modernými video technológiami.

Filmy budú hodnotené návštevníkmi internetových stránok, na ktorých budú všetky prihlásené filmy k dispozícii k prehratiu. Filmoví tvorcovia budú v tomto ročníku súťažiť o ceny z kategórie "zážitkových", bude sa jednať napr. o jazdy na stanovišti rušňovodiča pravidelných či mimoriadnych vlakov, či iné zaujímavé cesty vlakom po Európe.

Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien víťazom sa uskutoční koncom roka 2011 na už tradičnom galavečeri. O presnom termíne aj mieste konania Vás ešte budeme informovať.

Vaše príspevky môžete do súťaže registrovať na stránke festivalu RAILFILM:

http://www.railfilm.net/ 

Súťažné diela z festivalu RAILFILM 2010 si môžete prezrieť tu...


Galavečer vyhlasovania výsledkov RAILFILM 2009