Vlak a Lidl - druhý pokus

1.12.2011 8:00 Pavol Jurček

Vlak a Lidl - druhý pokus

Tak ako aj prvý krát sme sa rozhodli s juniorom, že využijeme akciu Vlak a Lidl. Schválne sme zvolili rovnaký „plán boja“ ako v prvom prípade. Teraz bola možnosť ponuky rozšírená až na tri dni 17, 18, alebo 19.11.2011. My sme si zvolili 17-teho. Nakoľko to bol voľný deň oboch. A tak naše cestovanie začalo v Púchove nastúpením do vlaku R 701 Polom.

 

 

 

Priemerná „naplnenosť“ vozňov prezrádzala, že tentokrát to bude asi o niečo voľnejšie, ako pri predchádzajúcej akcii. Veľa ľudí malo namierené práve do Tatier (ako aj my), čo prezrádzalo ich oblečenie a turistická výstroj. V Žiline sme prestúpili na R 441 Excelsior. Vzhľadom na to, že sme nemali miestenky, tak sme celú cestu stáli na takmer prázdnej chodbičke. Počasie nám moc neprialo. Bola takmer všade hmla, ale aspoň nepršalo či nesnežilo.

V Štrbe sme prestúpili na „zubačku“ na Štrbské Pleso. Opäť sme sa stretli s cestujúcimi, ktorých sme videli už v prvom vlaku do Žiliny. V tomto prípade už bol vlak plne obsadený. A počasie? Priam excelentné! Na Štrbskom Plese sme si dopriali aj prechádzku na čerstvom vzduchu. Naša cesta pokračovala TEŽ-kou do Popradu. Tu sme nastúpili do vlaku R 606 Liptov a namierili sme si to rovno do reštauračného vozňa na teplú kávu :-) .

 
Križovanie vlakov vo Vyšných Hágoch, 17.11.2011, © Pavol Jurček

Teraz sme smerovali do Vrútok a odtiaľ vlakom Zr 1841 Strečno do Banskej Bystrice. Tu sme sa už stretli z meškaním asi 20 min. Ale ako sme si všimli, tak zo smeru od Bratislavy meškali takmer všetky vlaky v priemere 45 min. a niektoré aj viac. Cestou do Banskej Bystrice sme pohodlne sedeli a kochali sa krásou prírody. Naše meškanie sa skrátilo na 10 min. a čakal tu aj prípoj do Bratislavy. Mali sme také „nutkanie“ , že to rezneme až do Bratislavy, ale cestovať po tme nieje nič moc, tak sme išli naspäť do Žiliny vlakom Zr 1844 Rozsutec . Tu sme prestúpili na vlak R 610 Aupark a príchodom do Púchova sme zakončili naše „železničné“ putovanie.

 
Žst. Ružomberok - R 606 Liptov, 17.11.2011, © Pavol Jurček

Z celkového pohľadu a porovnania s predchádzajúcou akciou zo dňa 5.7.2011 bolo toto naše cestovanie pohodové a bez obáv, že sa nedostaneme do nejakého vlaku. Prípadne, že budeme musieť zmeniť naše plány. Touto cestou ďakujeme (a myslím, že nie len my), že máme možnosť cestovať za výhodný „peniaz“ a pozrieť si miesta, ktoré bežne navštevujeme len málokedy...

Galéria

Súvisiace odkazy