RegioJet odkrýva karty

1.2.2012 8:00 Bc. Jozef Gulík

RegioJet odkrýva karty

Včera, 31. januára 2012, spoločnosť RegioJet prezentovala svoje služby, ktoré bude od 4. marca ako dopravca poskytovať cestujúcim na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Ukázala nielen motorovú jednotku Talent vo firemných farbách, cestovný poriadok, tarify, ale aj ďalšie podrobnosti zo svojho budúceho pôsobenia.

 

     Približne s jednomesačným predstihom teda RegioJet „odkrýva svoje karty“ a cestujúca verejnosť má vďaka tomu možnosť dozvedieť sa informácie, ktoré ju právom zaujímajú. Počas tlačovej besedy na bratislavskej hlavnej stanici odznelo všetko podstatné, vrátane definitívneho cestovného poriadku a tarifných podmienok.

     Cestovný poriadok, ktorý bude platný od 4. marca 2012, prináša na trať č. 131 taktovú osobnú dopravu: v úseku Bratislava hl.st. – Dunajská Streda pôjde o hodinový takt a v úseku Dunajská Streda – Komárno o takt dvojhodinový, doplnené o niekoľko zrýchlených spojov. Tieto zrýchlené spoje prejdú trasu z Dunajskej Stredy do Bratislavy hl. st. s cestovným časom 38 minút.

 

VT 643.09 pri prvom nástupišti žst. Bratislava hl. st.

     Cestovný poriadok RegioJet pre trať č. 131 vo formáte jpg, platný od 4. 3. 2012, si môžete stiahnuť tu.

     Predaj cestovných lístkov na „žlté vlaky“ sa začne už 20. februára 2012 v zákazníckych centrách RegioJet-u na žst. Bratislava hl. st., Bratislava-Nové Mesto a Dunajská Streda, ale tiež v pobočke Student Agency v Bratislave na Obchodnej ulici. V stanici Komárno bude predaj zabezpečený u zmluvného predajcu ZSSK. V medziľahlých staniciach a zastávkach, ktoré v súčasnosti vydávajú cestovné lístky prostredníctvom pracovníka ŽSR, zostane táto služba zachovaná aj po nástupe nového dopravcu. 

     V štádiu rokovaní je aj vzájomné uznávanie cestovných lístkov so spoločnosťou ZSSK, ktoré by uľahčilo prestupovanie medzi vlakmi oboch dopravcov, avšak jeho uvedenie do praxe prichádza do úvahy až v neskoršom období.

 

 

Osobitný Os 31 021 RJ na zastávke Veľké Blahovo.

     Cenníky cestovného vo formáte jpg si môžete stiahnuť tu: Cenník č. 1 a 4 a Cenník č. 2 a 3.

     Spoločnosť RegioJet predstavila aj ďalšie zo svojich plánovaných služieb a aktivít. V ranných spojoch bude cestujúcim k dispozícii denná tlač, vlaky budú vybavené nápojovým automatom, pripravuje sa aj bezplatné pripojenie k internetu, či už vo vlaku alebo v zákazníckych centrách. Vodičom áut poslúžia nové záchytné P+R parkoviská v staniciach Kvetoslavov a Dunajská Streda, ktorých výstavba začína práve v týchto dňoch.

 

 

Po príchode do Dunajskej Stredy.

     Prevádzku bude zabezpečovať 70 zamestnancov (najmä palubný / predajný personál, rušňovodiči a dispečéri) a 9 trojdielnych motorových jednotiek Talent, z ktorých 7 má byť nasadených v turnuse a 2 jednotky budú tvoriť zálohu. Prvé tri Talenty s číslami VT 643.08, 09 a 10 sú už na Slovensku, pričom „deviatka“, alias VT 643.09, už vo firemných žltých farbách bola súčasťou prezentácie na 1. nástupišti bratislavskej hlavnej stanice. Následne sa vydala aj na mimoriadnu jazdu pre pozvaných hostí do Dunajskej Stredy a späť (osobitný Os 31 021 / 31 020 RJ), z ktorej pochádzajú aj naše snímky.

     Propagačné jazdy pre širokú verejnosť sú plánované približne od 20. februára. Predbežne by malo ísť o jeden pár vlakov denne v celej trase Bratislava - Komárno a späť, ale presnejšie informácie budú zrejme včas k dispozícii. 

 

Na spiatočnej ceste - po odchode z Orechovej Potône.

Snímky autor, 31. 1. 2012.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy