Pozvánka na přímý přenos opravy Taura

11.11.2012 18:00 Vojtěch Bureš

Pozvánka na přímý přenos opravy Taura

V pátek 16.11.2012 proběhne ve spolupráci se serverem vlacky.estranky.cz živý přenos údržby modelu lokomotivy Taurus v červeném provedení. Lokomotiva je ve velikosti TT a během přenosu bude model rozebrán, budou pročištěny spoje, model bude opět poskládán a odzkoušen. Během přenosu bude možné nahlédnout do způsobu zapojení i technického řešení modelu.

 

 

 

Zřejmě se jedná o evropskou, možná i světovou premiéru podobné akce. Předpokládá se, že v přenosu bude použit zdroj zkušebního napětí 9 V, lékařský líh pro pročištění spojů a malý křížový šroubovák. Z technických důvodů bude vysílání pouze v SD kvalitě. Vysílání bude řešeno prostřednictví hangout, díky kterému bude cca půlhodinový přenos od 14:00 hod. na webu vlacky.estranky.cz, na serveru Youtube v rubrice živé přenosy a na facebookové a Google+ stránce organizátora. Po přenosu bude na místě živého vysílání zveřejněn záznam z akce.  

 

Model je ve velikosti TT, tedy v měřítku 1 : 120. Na modelu je označení německého provozovatele Deutsche Bahn. Číslo lokomotivy je 182 025-7. Problém, který způsobil nefunkčnost a tedy nutnou údržbu, která je spojena s přenosem, zapříčinila delší nečinnost a usazení prachu nejen na povrchu, ale i uvnitř. Pro samotné pročištěn bude použit 60 % líh, který se běžně využívá v údržbě všech modelů, nejen vláčků.