Konec roku v zajetí páry

7.1.2013 8:00 Radek Hořínek

Konec roku v zajetí páry

S blížícím se Mikulášem se roztrhává pytel s jízdami parních vlaků. Problém nastane, když čerti nemají kam dávat zlobivé děti. Ty by z roztrženého pytle totiž mohly utéci. Nejen jízdy k nadílce plné uhlí, brambor a případně sladkostí mne a někdy i Radku vytáhly z tepla domova. Nuže vzhůru nejen do krajiny, kterou zahaloval dým z parních mašinek!

 

 

 

Hned první důvod opustit brloh a vydat se ke kolejím byl prvního prosince roku 2012. To jsem se společně se Shalomkem vydal kromě kontroly provozu normálního vyfotit i 433.001, která jela z Brna do Oslavan. Volba k dokumentaci padla na místo kousek od zastávky Střelice dolní. Pára s panoramatem Brna ve sluncem zalité krajině se povedla. Já se mohl spokojeně vrátit do Olomouce a Shalomek ne sám pokračoval k Oslavanům.

Druhým důvodem byla Mikulášská jízda přímo v mém sídelním městě ve středu 5. prosince. Dalo by se říct, že od samotného rána do pozdního večera jezdil vláček. Byla to zajímavá souprava složená z 314.303, trojice rybáků a 701.485. Každou jízdu to jelo jinak. Na tu poslední z hlavního nádraží do stanice Olomouc-Řepčín jsem se vydal s Radkou. Oba jsme se těšili na přítomnost Mikuláše, anděla a čerta. Leč nic takového se nekonalo.


314.303 + 701.485 na (ne)mikulášském vlaku v úseku Olomouc město - Olomouc-Nová Ulice
© Radek Hořínek

Jízda samotná ale byla „skvělá“. Cestou tam táhlo prasátko a na postrku byla pára a my při každém rozjezdu poskakovali jako koza. V Řepčíně se nejen mně povedlo něco málo snímků páry otočené komínem směr hlavní nádraží a potom i prasátka s párou, které na cestu zpět přešlo na přípřež a rozjezdy byly plynulejší. My ale na hlavní nedojeli. Vystoupili jsme na zastávce Smetanovy sady a autobusem se vydali domů.

Třetím důvodem byla pro změnu jízda 534.0432 z Olomouce přes Šumperk a Zábřeh zpět do Olomouce. Jedno z mála míst, kde se to dalo fotit, byl Hrabišín. Kousek za zastávkou jsem si rozložil nejen já své království a čekalo se na průjezd. Nic se nedělo, jenom zima se vkrádala za nehty. S hodinovým zpožděním prosupěl kremák pod námi s mišmaš soupravou, kterou na zadku jistila 749.259. Byla tam hlavně pro její vytápění. Vlak projel, já si balil svých pár švestek a vidím kamaráda stojícího opodál, jak se kouká na trať. Neváhal jsem a šel jsem za ním a viděl jsem soupravu stát v obloucích mezi Hrabišínem a Novým Malínem. Ta se po chvíli dala stejně jako já do pohybu.


534.0432 u Hrabišína © Radek Hořínek

Čtvrté a zároveň poslední setkání s párou proběhlo poslední prosincovou sobotu, kdy jsem se opět se Shalomkem vydal na lov. Tentokrát nás cesta zavála z Veselí nad Moravou do Nového Mesta nad Váhom. Sice se mi ono ráno z pelechu moc nechtělo, ale nakonec jsem se přesvědčil a nechal se odvézt kamarádem do Přerova na Ex 530 Helfštýn, abych se po přestupu ve Starém Městě u Uherského Hradiště dostal do Veselí nad Moravou, kde naše společná pouť začala a zároveň skončila.

Mezi tím byla spousta páry z 498.104 a spálené nafty z T 478.1201 při cestě z Moravy na Slovensko a zase zpět. K tomu dobrá nálada a hodně kamarádů, jež se rozhodli dopřát si trochu focení ve slunečném mrazivém dni stejně jako my dva.


498.104 v úseku Višňové - Hrachovište © Radek Hořínek

No a teď plnou parou do roku 2013, kdy se snad na kolejích opět objeví některá z parních krásek na čele vlaku, aby dělala radost malým a velkým, kteří do těchto vlaků nasednou, a taky spoustě šílenců, kteří budou stát podél tratí, aby si takovou jízdu zvěčnili na paměťové karty, kinofilmy nebo pásky v kamerách. Aby se mohla taková jízda uskutečnit, je třeba poděkovat všem, kteří se starají o parní mašinky a onu radost všem výše uvedeným přinášejí.

Úvodní snímek: 433.001 s Os 4486 v úseku Troubsko - Střelice dolní dne 1.12.2012 © Radek Hořínek

Galéria