Když v troleji není „šťáva“

29.1.2014 8:00 Karel Furiš

Když v troleji není „šťáva“

Na internetu proběhla zpráva o několikadenní výluce. V pátek mne oslovil kamarád, jestli bych druhého dne nejel do Břeclavi. Jenže já jsem měl v sobotu plány s rodinou a vlaky šly bokem. V neděli zase informovali v médiích, že pondělí 13.1.2014 bude posledním teplým zimním dnem. A tak jsem se nakonec rozhodl přece jen vyrazit na jih Moravy.

 

 

 

 

Počasí opravdu v ten den přálo. Jen se nějak nechtělo vstávat, a tak jsem z Ostravy vyrazil až kolem desáté hodiny směr Bohumín. Zde jsem potkal kamaráda železničáře, co můj vlak do Břeclavi doprovázel jako instruktor strojvedoucích. A jaký že to byl vlak? Samozřejmě ten nejlepší, jakým se jde na jih dopravit. Souprava vlaku EC Polonia v čele s 5 370 008 Taurem či spíš, polsky řečeno, Husarzem. Vlak byl z Polska mírně opožděn a stejně tak i jeho odjezd z Bohumína.


EC 103 „Polonia“ v Bohumíně v čele s „Taurem“ © Karel Furiš

V Hranicích na Moravě nás hodili na nesprávnou kolej, tak jsem si řekl, že asi doháníme nějaký náklad nebo osobák. Ale důvod byl jiný. Kousek za Drahotušemi naopak nás předjíždělo Pendolíno. Škoda, že jsem nebyl pohotovější a nenatočil si to. Od Přerova už cesta probíhala bez nějakých mimořádností. Projeli jsme zastávkou Hrušky a za nádražím Hrušky už byla stahovačka a až k nástupišti do Břeclavi jsme dojížděli setrvačností.


V Břeclavi na EC 103 „Polonia“ čekal mimořádně „Herkules“ © Karel Furiš

Zdál se mi ten úsek dost dlouhý, ale souprava v pohodě dojela až k nástupišti. Hned po vystoupení jsem se ujal filmovaní a fotografování. Nastala výměna lokomotiv u EC 103 Polonia, na do jehož čela nastoupil Herkules ÖBB. Ostatní vlaky přijížděly také setrvačností a pak už jen byly při odjezdu vysouvány stroji 714.004-9, 714.226-8, 742.402-1 a 754.016-4. Občas se stalo, že před odjezdem bylo nutno soupravu vlaku nejen vytlačit, ale také dofoukat vzduchem.


754.016-4 vysunuje z břeclavského nádraží spěšný vlak © Karel Furiš

Po dvou hodinách dokumentování jsem si zašel na kávičku a blížil se příjezd mého zpátečního vlaku, jímž byl opět EC Polonia. Pořídil jsem poslední fotografie a filmové záběry a vlak se dal sunutím do pohybu. Cestou domů jsem si udělal ještě pár záběrů ve velkoprostorovém voze PKP. Venku se setmělo a již za tmy jsem dorazil na svinovské nádraží. Zde jsem si ještě nafilmoval odjezd soupravy EC 102 Polonia.


EC 102 „Polonia“ pokračuje v cestě © Karel Furiš (videozáběr)

V Ostravě-Svinově mne ještě zaujal Taurus ÖBB na jedenácté koleji a soupravy pantografů řady 460, které fotografuji poslední dobou dost často, neboť se pomalu začínají z našich tratí vytrácet. Tolik k jedné lednové mimořádnosti ve stanici Břeclav. Na sám konec ještě přidám odkazy na dvě videa, která jsem při cestování za ní pořídil - první je věnováno dvojici vlaků, jimiž jsem cestoval, druhé tomu, co mne do Břeclavi přivedlo.  
 
Úvodní snímek: 714.004-9 a 5 370 008 v břeclavském kolejišti © Karel Furiš 

Galéria