10. Fórum koľajovej dopravy, 18. - 19.3.2014, Bratislava

27.2.2014 8:00Zdroj: Fórum koľajovej dopravy

10. Fórum koľajovej dopravy, 18. - 19.3.2014, Bratislava

Železnice Slovenskej republiky, Bratislava a Spoločnosť PSKD – Prevádzka a stavby koľajovej dopravy usporiadajú v dňoch 18. – 19. marca 2014 konferenciu s medzinárodnou účasťou – 10. Fórum koľajovej dopravy. Už jubilejný desiaty krát otvára medzinárodná konferencia Fórum koľajovej dopravy možnosť odbornej diskusie o mieste a význame koľajovej dopravy v rámci hospodárstva Slovenskej republiky a Európskej únie.

 

 

 

 

Ekonomický, ekologický a spoločenský význam tohto druhu dopravy je vyzdvihovaný nielen Európskou úniou, ale čím ďalej, tým intenzívnejšie aj ostatnými krajinami, pre ktoré je suchozemská preprava tovarov a surovín veľmi zaujímavou alternatívou. Nosnými témami konferencie budú dopravná politika a rozvoj železničnej dopravnej infraštruktúry v Európskej únii v horizonte do roku 2030, stav modernizácie konvenčných tratí a výstavby vysokorýchlostných tratí v EÚ. Určite aktuálnou témou bude súčasná koncepcia modernizácie železníc na Slovensku a zmeny v sieti TEN-T. Témy ako interoperabilita v rámci Slovenska alebo verejná osobná doprava vo veľkých európskych mestských aglomeráciách a jej integrácia doplnia komplexnosť celého podujatia.

Najdôležitejšie otázky týkajúce sa stavu a stratégie železničnej dopravy na Slovensku a v Európskej únii budú témami diskusného fóra, ktoré sa uskutoční v rámci druhého dňa konferencie a do ktorého sa bude môcť zapojiť so svojou otázkou alebo postrehom každý jej účastník.

Organizátori Spoločnosť PSKD – Prevádzka a stavby koľajovej dopravy spoločne so Železnicami Slovenskej republiky a spoločnosťou REMING CONSULT a.s. pozývajú účastníkov fóra na spoločenský večer počas prvého dňa, ktorý vyvrcholí vyhlásením piatich nominantov a víťaza 4. ročníka prestížneho ocenenia „Osobnosť železničnej a mestskej koľajovej dopravy na Slovensku pre rok 2014“.

Záštita nad konferenciou

  • Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky
  • Rektorka Žilinskej univerzity v Žiline
  • Rektor Technickej univerzity v Košiciach
  • Rektor Slovenskej technickej univerzity v Bratislave

Témy konferencie

  • Dopravná politika a rozvoj železničnej dopravnej infraštruktúry v EÚ a na Slovensku v plánovacom období 2014 až 2020.
  • Stav modernizácie konvenčných tratí a výstavby vysokorýchlostných tratí v EÚ a na Slovensku.
  • Aktuálna koncepcia modernizácie a zmeny v sieti TEN-T.
  • Interoperabilita a realita jej aplikácie v jednotlivých železničných správach a u prepravcov.
  • Verejná osobná doprava vo veľkých európskych mestských aglomeráciách a jej integrácia.

Program a ďalšie informácie o konferencii nájdete v prílohe:

 

 Záväzná prihláška na 10. Fórum koľajovej dopravy

(Termín uzávierky prihlášok: 14. marec 2014)