Speciální drážní vozidla – druhé, doplnené vydanie knihy

1.5.2014 8:00 Peter Bado

Speciální drážní vozidla – druhé, doplnené vydanie knihy

Kniha Speciální drážní vozidla s popismi jednotlivých typov vozidiel, určených predovšetkým pre stavbu, rekonštrukciu, údržbu a diagnostiku železničnej infraštruktúry na území bývalého Československa vydaná v roku 2012 vzbudila pomerne značný ohlas ako u laickej, tak i odbornej verejnosti. Svedčí o tom i skutočnosť, že celý náklad bol rozobratý v priebehu približne troch mesiacov.

Neutíchajúci záujem o túto publikáciu viedol autorov k príprave druhého, doplneného vydania, ktoré v apríli 2014 vydala agentúra ALHA, ISBN 978-80-260-5856-4. 

 

 

Prvé vydanie bolo predstavené na tejto stránke. I v druhom vydaní ostal zachovaný charakter knihy i rozsah 15 kapitol. Doplnenie nových vozidiel zavedených do prevádzky od roku 2012 a aktualizácia popisu či fotografií starších vozidiel si však vyžiadalo rozšírenie na celkom 384 strán. Doplnené bolo i krátke „Zhrnutie“ v nemčine a „Vysvetlivky názvov typov špeciálnych dráhových vozidiel“.

Poďakovanie za spoluprácu patrí okrem partnerských firiem, bez ktorých účinnej podpory by druhé vydanie publikácie nevzniklo, taktiež všetkým, ktorí prispeli či už novými fotografiami, alebo svojimi pripomienkami k pôvodnému textu. Čitateľovi sa tak dostáva do rúk publikácia obohatená o viacero nových informácií, o ktoré však nebudú ochudobnení ani majitelia prvého vydania, nakoľko v priebehu mája bude spracovaný voľne prístupný „Dodatok k prvému vydaniu“ vo formáte *.pdf.

Predajná cena publikácie ostala nezmenená a činí 690,- Kč resp. 28,- € a objednať si ju je možné priamo u autorov na adrese knihasdv@seznam.cz, alebo zakúpiť v špecializovaných predajniach, ktorých zoznam bude aktualizovaný na stránke www.tratovestroje.net. Záujemcovia, najmä zo Slovenska, môžu využiť i sprostredkovateľské služby elektronického obchodu VLAKY.NET SHOP.