Šotopatická léčba jarní únavy ve třiceti obrazech

6.5.2014 8:00 Radek Hořínek

Šotopatická léčba jarní únavy ve třiceti obrazech

Skončila zima a přišlo jaro a s ním i klasická jarní únava. Tu bylo potřeba nějak překonat. Po fyzické stránce je ideálním místem zahrada. Pro vyčištění hlavy a dobití energie pro změnu focení. Nic se v obou případech nemá přehánět, tak jsem si ordinoval obojí v malých dávkách a někdy i spojoval. Prvním takovým spojováním byla hned první jarní sobota.

 

 

 

 

To jsem si nejprve lehce zapracoval na rodinné zahradě ve Velké Bystřici, abych si pak po obědě cvaknul hned dva náklady. Prvním byly ten den štěrky a druhým klasický manipulák s lokomotivou, jež všem, kdo ji viděli, hlásala, že dopraví „cokoliv kamkoliv“. Nic dalšího zajímavého toho slunečného dne v místě mého víkendového pracovního nasazení na kolejích k vidění nebylo.


742.273 ve Velké Bystřici © Radek Hořínek

Ani ne o týden později jsem si umanul, že si vyfotím poslední provozní lokomotivu své řady z DKV Olomouc, konkrétně 749.265. Pořádně nacpaným osobním vlakem 13723 jsem se vydal do stanice Újezd u Uničova, abych se kousek podél kolejí vrátil směrem k Mladějovicím a počkal si na objekt nejen svého zájmu. Hned druhý den jsem se potkal se štěrkem opět. Stejná lokomotiva jako o týden dřív, jen foceno pří průjezdu stanicí ve Velké Bystřici.


740.770 ve Velké Bystřici © Radek Hořínek

Další sobotu mne od pracovního úsilí vyrušila jízda cargácké 742. Foťák jsem protáhl kolem ostnatého drátu v plotě a vyfotil jsem si ji. Kromě ní jsem si udělal i pár fotek z finiše prací na novém pátém nástupišti na hlavním nádraží v Olomouci. Dvojice 740 se tam pohybovala se soupravou sypáků a dosypával se štěrk na šestnácté koleji. Lak na 740.616 ještě zářil novotou a proti 740.770 výrazně dominovala.


742.616 + 740.770 na olomouckém hlavním nádraží © Radek Hořínek

Velikonoční prázdniny a moje dovolená se rovnaly opětovnému focení 749.265. Jenom čas odjezdu z Olomouce a místo focení bylo jiné. Vlakem jsem se tentokrát vydal do Mladějovic a odtud pěšky kousek zpět lesem k obci Krákořice. Tam jsem si počkal nejprve na osobák, kterým jsem jel lovit bertu k Újezdu. Kromě toho jsem pozoroval pracovní ruch u trati. 749.265 jsem se dočkal a mohl se vydat zpět domů.


749.265 s Os 3635 v úseku Babice u Šternberka - Mladějovice © Radek Hořínek

O den později v pátek jsem před rozhodujícím zápasem olomouckých hokejistů byl na skok ve Velké Bystřici opět. Díky tomu se mi povedlo vyfotit náklad s dvojici 731 při posunu ve stanici a počkal jsem si i na jeho odjezd do Olomouce. Večer jsem společně s dcerou Radkou na zimním stadionu slavil postup Olomouce do hokejové extraligy. Nebyla to jediná jízda, která mne v době Velikonoc vyhnala z domova.


Historická tramvaj mezi zastávkami Envelopa a Tržnice © Radek Hořínek

Tou druhou a zajímavější byla jízda zvláštního vlaku ze Šumperka do Prahy. Na něm jela žabotlama, což byl důvod alespoň na krátký výlet k Postřelmovu. Na odbočce Sudkov jsem si ne sám zvěčnil panťák. Kromě toho jsem využil možnost na přemístění k rybníku v Zábřehu. Předmět nejen mého zájmu měl díky zpožděním pravidelných spojů nějakou minutku navíc. Po jeho projetí jsem si sbalil svých pár švestek a vydal se nádraží, odkud jsem se osobním vlakem vrátil domů.


451.045/046 jako Sp100900 v odbočce Sudkov © Radek Hořínek

To vše nakonec opravdu přispělo k překonání pocitu jarní únavy, takže takovou šotopatickou léčbu každému mohu jen vřele doporučit. (I když ten prapodivný pojem samotný si vymyslel, či spíše od termínu homeopatie odvodil, editor mé reportáže, kterému jsem svěřil i vytvoření jejího titulku, když mne žádný zajímavý nenapadal.) Ještě dodám, že kdo nemá možnost protáhnout se mezi šotěním při zemědělských pracích, najde si jistě náhradní řešení. 
 
Úvodní snímek: 380.003 s E C222 „Detvan“ u Zábřehu n.M. © Radek Hořínek 

Galéria