165 rokov „trnafského“ cukru

28.11.2014 8:00 Ing. Marko Engler, PhD.

165 rokov „trnafského“ cukru

Dostala sa mi do rúk (či skôr do PC) pozvánka na krst novej knihy. Najmä pred Vianocami vychádza zvyčajne viacero kníh, táto ma však zaujala svojim obsahom. Sľubuje totiž spísanie histórie cukrovaru v Trnave, ktorý bol pre mesto, ale aj široké okolie, dôležitý od svojej výstavby v roku 1869 až do svojho zániku začiatkom nového tisícročia.

 

 

 

 

Cukrovar v Trnave, ktorý začal svoji prvú kampaň v roku 1869, mal ešte svojho mladšieho predchodcu. Sám však vytvoril tradíciu priemyselnej výroby cukru, ktorá začala upadať až o ďalších 120 rokov. Dovtedy bolo pestovanie cukrovej repy na nížinách v okolí Trnavy záležitosťou každej sezóny. Súčasne sa tiež riešil problém, ako cukrovú repu dopraviť do cukrovaru. Po jej spracovaní sa finálny výrobok – cukor – predával nie len v mieste výroby, ale expedoval do celej krajiny a aj do zahraničia. Preto bolo potrebné riešiť tiež dopravu cukru do blízkeho aj vzdialeného okolia. A to už cukrovaru začala pomáhať železnica.


Pozvánka (kliknutie do náhľadu ju otvorí vo formáte PDF)

V čase vzniku modernejšieho cukrovaru v Trnave (toho z roku 1869) už viedla cez Trnavu prvá verejná konská železnica v Uhorsku z Bratislavy do Serede. Od roku 1873 bola prestavaná na parostrojnú prevádzku a stala sa súčasťou Európskej železničnej siete s rozchodom 1 435 mm. To predstavovalo „priblíženie“ trhu v okruhu tisícok kilometrov. Nečudo, že už v roku 1876 bola zo železničnej stanice postavená do cukrovaru železničná vlečka, ktorá po niekoľkých prestavbách slúžila cukrovaru prakticky až do jeho zániku.

Spomenutý problém s dovážaním repy z polí do cukrovaru pomáhala riešiť aj úzkorozchodná železnica, ktorú si cukrovar vybudoval z Trnavy do Bieleho Kostola, Dolnej Krupej a Nižnej.


Cukrovar v Trnave na dobovej pohľadnici - pohľad na repné splavy;
zdroj: zbierka Bohuslav Kráľovič

Aj keď vydávaná kniha si prioritne kladie za cieľ zdokumentovať výstavbu a rozvoj cukrovaru po stránke stavebnej a technologickej, veľký priestor je v nej venovaný aj doprave ako súčasti technologického postupu výroby od prísunu suroviny až po expedíciu výrobkov. Obsahuje preto aj zaujímavé a doposiaľ nepublikované informácie o vývoji železníc v cukrovare a jeho okolí, čo by mohlo zaujímať nejedného železničného fanúšika.

Už vyššie uvedená pozvánka naznačuje niečo o knihe – bude mať okolo 300 strán a bude ju sprevádzať bohatý fotografický materiál. Okrem dobových fotografií iste zaujmú aj plány a mapy. 


Dobová reklama cukrovaru v Trnave; zdroj: zbierka Bohuslav Kráľovič

Autor knihy, pán Miroslav Franko, sa rozhodol usporiadať dňa 5. decembra 2014 o 15.45 hod. v kine Hviezda v Trnave (Paulinská ul. č. 1) krst svojej publikácie 165 rokov „trnafského“ cukru, na ktorý pozýva nie len svojich známych, ale aj všetkých záujemcov o históriu cukrovaru v Trnave. Okrem zaujímavého predstavenia knihy s kultúrnym sprievodom bude možné na podujatí knihu aj osobne zakúpiť. Pripravuje sa aj možnosť zaslať knihu formou dobierky (v prípade záujmu kontaktujte pána Kráľoviča na telefónnom čísle 0910/630 567). Kto máte záujem, môžete sa uvedeného programu zúčastniť, knihu si zakúpiť a tiež spoznať jej autora, ak ho ešte nepoznáte...

Úvodná ilustračná fotografia je zo zbierky Bohuslava Kráľoviča