Fotozbierka 1

21.1.2015 8:00 Janko

Fotozbierka 1

Vážení čitatelia a návštevníci stránky VLAKY.NET, svojou fotozbierkou by som vám chcel priblížiť niečo z toho, čo sa mi podarilo nafotiť za niekoľko rokov. Je v nej pomerne málo fotiek zo Slovenska, sú hlavne staršie a dúfam, že potešia, i keď ich kvalita nie je najlepšia, nakoľko som nemal digitálny fotoaparát. Ostatné snímky sú hlavne z juhu a východu Európy.

 

 

 



Takže k fotkám z juhu - hlavne Srbska, Montenegra a trošku aj Maďarska. Mojím snom je aspoň raz sa dostať do Albánska, i keď ciest na juh som absolvoval viacero, či už vlakom alebo autom, ale bohužiaľ sa mi tam ešte nepodarilo dostať. Ale aj po veľa krát prejdenej trati Beograd - Bar je stále niečo zaujímavé k videniu, hlavne príroda a stavby, ktorými trať prechádza.


Viadukt Mala Rijeka © Janek

Ďalšou mojou srdcovkou je východ a aké by to bolo ísť na východ a nevidieť Kyjev či Moskvu, všetko riešené a stavané vo veľkom a honosnom štýle, ľudí z malého Slovenska to dokáže veľmi očariť. A čo je pre nás tiež zaujímavé, je aj cena cestovného. Nič ďalšie, čo by som k tomu napísal, ma už nenapadá, tak dám radšej prehovoriť svojim snímkam v galérii.

Úvodná snímka: Talianske vysokorýchlostné vlaky v stanici Venezia Santa Lucia © Janek

Galéria