September na nostalgických tratiach

25.8.2015 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

September na nostalgických tratiach

Občianske združenia Klub historických koľajových vozidiel pri Rušňovom depe Haniska, Detská železnica Košice a Veterán klub železníc Poprad pozývajú fanúšikov železnice aj všetkých priaznivcov turistických výletov za krásami Slovenska na septembrové nostalgické jazdy historickým vlakom z Košíc do Vysokých Tatier a do Jasovskej jaskyne.

 

 

 


Prvá sa uskutoční v nedeľu 13.9.2015 po trase Košice – Kysak – Margecany – Spišská Nová Ves – Poprad-Tatry a späť. Účastníkom usporiadatelia ponúkajú ako programové tipy jazdu električkou Kométa, prehliadku Múzea Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici, kyvadlové jazdy po trati Studený Potok - Tatranská Lomnica a pobyt v tatranskej prírode. Cestovný poriadok nostalgického vlaku aj tarifné podmienky nájdete na plagáte:


Plagát akcie (po kliknutí do náhľadu sa otvorí vo formáte PDF)

Na ňom sú uvedené aj podobné údaje k druhej jazde, ktorá prebehne v sobotu 26.9.2015 po trase Košice – Moldava nad Bodvou – Jasov – Medzev a späť. Jej hlavnou turistickou náplňou má byť návšteva Jasovskej jaskyne, okrem ktorej sa ako možný program ponúka aj kyvadlová doprava medzi Medzevom a Jasovom a prehliadka samotnej obce Jasov.


Jasovská jaskyňa; zdroj: Wikimedia Commons

Vzhľadom na skutočnosť, že počet miest v oboch vlakoch je obmedzený, usporiadatelia odporúčajú zabezpečiť si je pomocou formulára na k tomu zriadenej internetovej stránke KHKV. Rezervácia iným spôsobom nie je možná. Pred absolvovaním nostalgickej jazdy je užitočné prečítať si príslušný prepravný poriadok a v jej priebehu sa snažiť dodržiavať povinnosti cestujúceho. Šťastnú cestu!


EMU 26.001 v žst. Tatranská Lomnica dňa 15.4.2006 © Josef Gargula

Odkazy:

  1. Detská železnica Košice
  2. Klub historických koľajových vozidiel
  3. Veterán klub železníc Poprad
  4. Tatranská Lomnica - Wikipédia
  5. Jasov - Wikipédia
  6. Jasovská jaskyňa - Wikipédia
  7. zdroje uvedené pod odkazmi v texte
Úvodná ilustračná snímka: Súprava nostalgického vlaku KDHŽ/KHKV (Medzev, 15.3.2015) © Ondrej Krajňák