Výtopna pro každého

16.2.2016 8:00 Jiří Řechka

Výtopna pro každého

Na začátku ledna mne vnuk požádal o donesení balíčku knih z antikvariátu a já jsem netušil, že toho dne objevím „Výtopnu“. Protože balíček nebyl ještě v obchodě, musel jsem strávit čas do doručení zásilky nějakým rozumným způsobem. Rozhodl jsem se navštívit kamarádku v prodejně, kterou vede. Měl jsem smůlu, v daný okamžik to nebylo možné, a tak jsem se vydal do obchodního domu Palladium.







Nákupní centrum na pražském náměstí Republiky vzniklo přestavbou bývalých kasáren.  V interiéru jsem dal odpočinout své tělesné schránce, přečetl si noviny a poté, při procházení tohoto obchodního domu, jsem skončil v posledním patře, kde se nachází tato restaurace. Druhá tohoto druhu v Praze a celkem třetí v Česku. Restaurace byla otevřena 18. 9. 2015 a dodnes je nejnovější a zároveň největší provozovnou. Interiér je koncipován ve stylu nádražního perónu, kde na své pasažéry čeká legendární švýcarský vlak Bernina. V provozovně je nataženo na 1200 metrů kolejnic s dvěma padacími mosty a nápoje Vám až ke stolu dopraví 21 mašinek. Tolik říkají internetové stránky restaurace Výtopna.

Když jsem novou pobočku objevil, napadlo mě napsat o ní reportáž. Jak jsem již předeslal, jedná se o třetí restauraci tohoto typu, kde je největším lákadlem modelová železnice, která rozváží objednané nápoje. V Praze se nachází první Výtopna na Václavském náměstí v paláci Fénix. Zde jsem již byl, dokonce několikrát. Nejstarší železničně zaměřená restaurace se nachází v Brně, otevřena byla v roce 2009.


Vchod do nákupního centra Palladium © Jiří Řechka

Nejprve jsem zjišťoval kontakt na někoho, kdo mně může schválit fotografování. Nakonec se ukázalo, že tento nápad mi může povolit vedoucí restaurace. Předběžně jsem se tedy dohodl a po čtrnácti dnech sbalil fotografické nádobíčko a vydal se do Palladia. Rozhodl jsem se, že pro můj záměr bude nejvhodnější přijít ještě před začátkem otevírací doby, kdy tam ještě nebudou žádní návštěvníci. Bylo to výhodné i pro bezkonfliktní pořizování snímků. Jen jsem v duchu doufal, že nebudu mít nějaký problém s místní ochrankou. Ještě doplním, že otvírací doba je po celý týden od 10.00 do 24.00 hod.


Vstup do restaurace Výtopna © Jiří Řechka

Přišel jsem před desátou a čekal na paní vedoucí, po jejím příchodu a povolení fotografování jsem začal sbírat obrazové podklady pro tento článek. Již při první návštěvě jsem si všiml, že na skříni vlaku uvnitř provozovny je číslo stejnosměrné lokomotivy řady 121. Pokud má dotyčná skříň představovat onen vlak, měla by asi nést i příslušné švýcarské označení. Ale možná je to správně, švýcarské vlaky neznám. Ovšem to není důležité, jen mě to napadlo při pročítání internetových stránek Výtopny. Pak jsem ještě dostal nápad, že dva padací mosty, které jsou součástí kolejiště, by mohly být pro větší autenticitu zabezpečeny světelnými návěstidly. No, jsem trochu hračička.


Kontroverzní označení švýcarského elektrického vozu © Jiří Řechka

Součástí restaurace je i terasa, která se připravuje na letní provoz. Tato pobočka je na rozdíl od své starší pražské sestry zatím přístupná (podle mého názoru) bez rezervace. Na Václavském náměstí musí být trocha štěstí pro návštěvu bez předchozího zamluvení místa. Uvnitř restaurace se nesmí kouřit, platit se dá samozřejmě platební kartou, nechybí zde internetové připojení prostřednictvím Wifi.


Ke každému stolu vede kolej ze zázemí restaurace © Jiří Řechka

A to podstatné, ceny podávaných jídel a pití. Je jisté, že ceny se nebudou každému líbit a vyhovovat, bohužel to musíme brát jako fakt. Je to i daň za místo, kde se restaurace nachází. Více než ceny jídla mě mrzí, že nealkoholické nápoje jsou dražší než pivo, zkrátka skutečnost, která je všeobecně známá. Přesto návštěvu této restaurace za účelem nějaké konzumace uskutečním. Dají se zde zakoupit také upomínkové předměty.


Místa uvnitř švýcarského elektrického vozu nabízejí větší soukromí © Jiří Řechka

Když fotografování skončilo, chtěl jsem ještě zachytit velký reklamní poutač restaurace Výtopna, který visí ve vstupním prostoru Palladia. Po získání informace kde mohu získat souhlas k fotografování, jsem na patřičném místě zažádal a kýženou kladnou odpověď získal. Tím skončilo moje fotografické objevování největší restaurace s obsluhou modelovou železnicí. Dvě zbývající Výtopny navštívím možná někdy v budoucnu. V každém případě se jedná o restaurace, které jsou velmi neobvyklé, a kde se dají strávit příjemné chvíle.

Odkazy a informace:

Úvodní snímek: Model lokomotivy DR řady 110 s nákladním vozem © Jiří Řechka

Upravil a odkazy doplnil: Dominik Havel

Galéria

Súvisiace odkazy