Praha-Smíchov bude centrem mikulášských oslav ČD

14.11.2016 8:00Zdroj: České dráhy, a.s. - Vlakem za zážitky

Praha-Smíchov bude centrem mikulášských oslav ČD

České dráhy ve spolupráci s organizátorem Pražské integrované dopravy ROPID, SŽDC, společností ČD Cargo, DDM Prahy 5 a Pivovarem Ferdinand připravily pro malé i velké zájemce tradiční jízdy parního vlaku s Mikulášem a zábavného projektu pro děti Cyklohráček, které se v předvánoční době uskuteční o víkendu 3. a 4. prosince. Centrem Mikulášských jízd se stane nádraží Praha-Smíchov.

 

 

 

 

Parní vlak bude vždy po oba dny vyjíždět z tohoto nádraží a projede postupně několik tras po pražských tratích a také k hradu Karlštejn. V čele parního vlaku vyjede parní lokomotiva 475.179 (šlechtična).

Cyklohráček má po Praze a okolí naplánováno několik krátkých a delších jízd včetně sobotní večerní jízdy přes Rudnou u Prahy do Prahy-Zličína, kde se sjede s parním vlakem jedoucím osvětlenou Prahou Pražským semmeringem. Třešničkou na dortu bude několikaminutový ohňostroj.

V parních vlacích i v Cyklohráčku bude procházet Mikuláš se svou družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy. Tu a tam se objeví "černý pasažér" slon Elfík.


Leták akce (klinutí do náhledu otevře celý ve formátu PDF)

V kulturním sále na nádraží Praha-Smíchov se po oba dny bude konat výstava modulového kolejiště modelářů ze Slivence. Na 1. nástupišti budou umístěny stánky s prodejem suvenýrů s železniční tématikou a samozřejmostí budou stánky s občerstvením a něčím pro zahřátí.

Pro zpestření programu bude pro zájemce první jízdy Cyklohráčku v sobotu i neděli možnost navštívit výstavu modelového kolejiště na nádraží v Roztokách u Prahy. Vzhledem k omezeným prostorům (do místnosti se vejde 30-40 osob) bude prodej vstupenek za snížené vstupné zajištěn během jízdy vlaku do Roztok. Vstupné pro dospělé osoby 40 Kč, děti do 15 let zdarma.


Soubor jízdních řádů (klinutí do náhledu otevře celý ve formátu PDF)

Jízdné v parních vlacích pro dospělé osoby je v sobotu stanoveno na 200 Kč. U večerní jízdy s ohňostrojem na 240 Kč. V neděli pak na 160 Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za poloviční cenu. K jízdenkám zakoupeným v předprodeji je vydávána zdarma místenka. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku).

Předprodej jízdenek a místenek na parní vlaky na pražském Masarykově nádraží (denně od 8:00 do 18:00 hod. vyjma přestávek 12:00 až 12:30 hod. a 16:00 až 16:15 hod., tel.: 972 246 161) nebo na nádraží Praha-Braník (denně 7:00 až 11:30 a 12:30 až 17:20 hod., tel.: 725 859 426).


Plakát akce (klinutí do náhledu otevře celý ve formátu PDF)

Jízdné v Cyklohráčku: sobota - dospělý 100 Kč, večerní jízda do Prahy Zličína 120 Kč, neděle - 80 Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma a děti od 6 do 15 let za poloviční cenu.

Další informace rádi poskytneme na e-mailech pavlik@zap.cd.cz nebo Lemberk@gr.cd.cz.

Na akci upozorňuje také tisková zpráva ČD.

Úvodní ilustrační snímek: 475.179 ve Ždírci nad Doubravou dne 24.6.2011 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy