Vitajte v novom roku!

1.1.2017 0:00 redakcia

Vitajte v novom roku!

Odtrhávame posledný list kalendára s letopočtom 2016 a na stenu vešiame nový. Jeho listy sú zatiaľ ešte čisté, nepopísané, pretože netušíme, čo všetko nám prinesie a ako to budeme hodnotiť zas o dvanásť mesiacov neskôr.

 

 

 


 


Schádzame sa pravidelne tu, na stránkach VLAKY.NET, už nejaký ten čas a rok od roku si v tomto čase navzájom prajeme všetko najlepšie. Pestrá spoločnosť starých aj mladých, odborníkov aj laikov, s rôznymi názormi a pohľadmi, ako stovky množín a podmnožín, v ktorých napriek tomu existuje spoločný prienik.

Snáď nám bude dovolené, ak za celý klub spoločne zaželáme ideálny rok, v ktorom by cestujúci došli vždy do svojej cieľovej stanice bez meškania, v čistých vlakoch, s ústretovým personálom, a tešili sa na každú ďalšiu jazdu vlakom. Železničiarom nech prináša ich zamestnanie radosť, inšpiráciu, aj vďaka prevádzke bez mimoriadností, patričnému ohodnoteniu ich práce, a to aj zo strany cestujúcej verejnosti. Prepravcom nech prichádza a odchádza tovar vždy "in time", aby sa ich rady rozrastali úmerne s tým, ako budú objavovať výhody koľajovej dopravy. Skrátka, aby vlaky a železnice plnili čo najlepšie tú svoju úlohu, na ktorú boli pred dávnymi časmi objavené a vybudované, a my sme mohli prinášať čo najviac pozitívnych článkov z vašich klávesníc.

Je nám však jasné, že svet bude aj v roku 2017 fungovať svojim spôsobom, nezávislým od toho, čo tu teraz píšeme. Nevyhneme sa ani sklamaniam a vlastným chybám, ale keď dodržíme aspoň jediné predsavzatie - že sa nimi nenecháme odradiť, môže sa nám toho splniť omnoho viac.

Ďakujeme vám za spoluprácu, za dôveru, ktorú ste nám v uplynulom roku prejavili, trpezlivosť, keď ste privierali oko nad nedokonalosťou, hoci to veľakrát nešlo jednoducho.

Za to vám všetkým do súkromného aj pracovného života prajeme voľnú vlakovú cestu po prvej koľaji, bez jazdy odbočkou, bez prepadov traťovej rýchlosti, so spoľahlivým rušňom na čele.

Ilustračná fotografia: www.wallpaperup.com

Súvisiace odkazy