Vítejte v novém roce!

1.1.2018 0:00 PhDr. Zbyněk Zlinský

Vítejte v novém roce!

Čas oponou trhnul a my zpoza ní nesměle nakukujeme do nového roku. No, nesměle – samozřejmě spíš s bublinkami sektu v nose a za rachotu petard. Ale z našich myslí nedokážeme vypudit vtíravou nejistotu, jaký ten rok 2018 asi bude. Možná leckoho napadne, že poslední cifra letopočtu může věštit cosi převratného, jak tomu už v historii obou našich národů nejednou bylo.

 

 

 

Nakonec právě v nastávajícím roce budeme (tedy asi jak kdo) oslavovat nedožité sté narozeniny „společného státu Čechů a Slováků“, jak se kdysi označoval státní útvar založený 28. října 1918 a rozložený právě před čtvrt stoletím. A železničáři i příznivci železnice si jistě připomenou totéž výročí Československých státních drah, které se dožily stejného věku. Všichni občané České republiky si hned v lednu budou vybírat novou hlavu státu, některé Slováky na sklonku téhož měsíce čekají volby do orgánů samospráv obcí. Protože však nežijeme v izolaci, naše žití mohou ovlivnit události na celé zeměkouli, ba i mimo ni … Ale ne, v tuto chvíli není žádoucí snažit se nahlédnout do budoucna s nějakými obavami, co uvidíme. Koleje před vlakem našeho života ubíhají do dáli a na předvěsti svítí zelená!

Popřejme si navzájem, aby nás na nich nepotkala žádná provozní neschopnost ani havárie, aby k nám byli spolucestující přátelští a do cíle jsme dorazili bez jakékoliv újmy tělesné, duševní, hospodářské i morální. A to ve všech sférách našeho žití, tu zájmovou nevyjímaje. V ní se možná budeme potkávat fyzicky na tratích i kolem nich a zcela určitě virtuálně, tady na portálu VLAKY.NET. K jeho fungování stávajícímu i budoucímu se úderem osmé hodiny ranní vyjádří představitel provozovatele, takže nebudu jeho slova předjímat. V tuto popůlnoční chvíli vám už jen slíbím, že udělám vše pro to, aby náš internetový magazín i v roce 2018 plnil své poslání přinejmenším tak, jako v tom minulém. A dodám svůj sice už nepříliš originální, ale o to upřímnější novoroční pozdrav:

Vítejte v roce 2018 na stránkách VLAKY.NET a buďte tu jako doma!

Jménem redakce

Súvisiace odkazy