Víkend s albatrosem i na úzkých kolejích

30.5.2018 8:00

Víkend s albatrosem i na úzkých kolejích

S albatrosem do Valtic nebo za úzkými kolejemi do Rajnochovic. Dvě akce, které samozřejmě svým rozsahem budou moci stěží konkurovat víkendovému dění ve Vrútkách a okolí, ale své zájemce si jistě najdou. A pokud do Vrútok z jakýchkoliv důvodů nemůžete, třeba se bude hodit alternativní program.

 
 
 
 
 
 
Parní lokomotiva 498.104, po postupném „úmrtí“ strojů 498.106 a 498.022, a při současné finišující léčebné kúře 486.007 jediná skutečná parní rychlíková lokomotiva na území nástupnických zemí bývalého Československa, má v sobotu 2. června v plánu výlet z Bratislavy do Valtic. I tato akce je v rámci oslavy dne dětí.
Pořadatel k tomu uvádí tolik:
MDD jazda pod názvom S Albatrosom na MDD do Valtíc bude tradične venovaná hlavne deťom. Preto témou jazdy budú knihy, čítanie z kníh a vyvrcholením bude
krst dlho očakávanej knižky ALBATROS klubu s názvom ALBATROSY, rýchlikové parné rušne.
Počas jazdy bude okrem čítania z kníh od kníhkupectva MARTINUS pripravená aj tombola, súťažný test, súťaž v kreslení. V súprave vlaku bude zaradený historický reštauračný vozeň, v ktorom nebudú chýbať domáce špecialitky pre všetkých.
 

Va Valticích se o pozornost cestujících budou ucházet památky a další zajímavosti, na jejichž návštěvu lze využít zhruba 4,5 hodiny volného času.
Cena detského lístka je 25 EUR (0 r. - 15 r.)
Cena dospelého lístka je 30 EUR.
Jízdenky je třeba objednat a zaplatit předem. Další informace na webu pořadatele a v souhrnné podobě na plakátě:.  
 

Druhou akcí je jezdění na Rajnochovické lesní železnici, plánované na sobotu 2. a neděli 3. června. Do Rajnochovic zvou nadšenci, kteří zachraňují pozůstatky Arcibiskupské lesní železnice, využívané v regionu v letech 1905 až 1921.
Prohlédnout si areál či svézt se po kolejích ve vláčku s úzkorozchodnými lokomotivami bude možné v sobotu i neděli od deváté do sedmnácté hodiny. O projektu se můžete dovědět více na webu pořadatele, o akci na plakátě:
 
 
Pořadatelé obou akcí se těší na vaši hojnou účast a přejí vám příjemné zážitky!