Oslávte sviatok SNP so ZSSK a za spiatočnú cestu neplatíte

25.8.2018 8:00 Železničná spoločnosť Slovensko

Oslávte sviatok SNP so ZSSK a za spiatočnú cestu neplatíte

Banská Bystrica sa v dňoch 28. – 29. augusta 2018 opäť stane centrom tradičných osláv výročia SNP. Od ozbrojeného povstania slovenského domáceho odboja proti nemeckým vojskám počas 2. svetovej vojny uplynie koncom augusta už 74 rokov.

 

 

 

 

Návštevníkov čaká počas osláv výročia pestrý program. Za pozornosť stojí koncert Štátnej opery z Banskej Bystrice, zoskok vojenských výsadkárov, jazda dobovej cyklistickej eskadróny či vystúpenie obľúbenej bratislavskej rockovej skupiny Korben Dallas. Nebude chýbať prezentácia bankovky Euro Souvenir.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aj tento rok vychádza v ústrety všetkým, ktorí pocestujú na oslavy výročia SNP do Banskej Bystrice. Ak sa rozhodnú využiť služby národného dopravcu, zaplatia len za cestu tam, naspäť ich odvezieme bezplatne. Podmienkou je zakúpiť si na dátum 28. alebo 29. augusta 2018 celý jednosmerný lístok do 2. triedy z ktoréhokoľvek nástupného miesta na Slovensku do stanice Banská Bystrica alebo Banská Bystrica mesto. Pri kúpe zákazník uvedie, že cestuje na oslavy výročia SNP. Pri vstupe do Pamätníka SNP si v pokladni Múzea SNP tento cestovný lístok následne nechá označiť pečiatkou organizátora. Takto označený doklad ZSSK cestujúcemu uzná pri spiatočnej ceste, ktorú treba uskutočniť najneskôr do polnoci 30. augusta 2018.

„Je nám cťou, že môžeme aj takouto formou prispieť k dôstojnej spomienke na takú významnú udalosť slovenských dejín, akou bolo SNP,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK. Ponuku môžu cestujúci využiť vo všetkých vlakoch ZSSK, s výnimkou vlakov kategórie IC. Pri vlakoch kategórie EC a SC treba uhradiť príslušnú príplatok. Doplatok do 1. triedy sa uhrádza v plnej výške. Cestovné lístky možno zakúpiť v okladniciach ZSSK pred cestou alebo v predpredaji.