Vlakom do kaštieľa v Betliari

13.10.2018 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Vlakom do kaštieľa v Betliari

Občianske združenie Detská železnica Košice vás pozýva na výlet nostalgickým motorovým vlakom z Košíc do kaštieľa v Betliari, ktorý sa uskutoční v sobotu 20. októbra 2018. K základnému programu organizátori ponúkajú aj možnosť ďalšieho krátkeho výletu vlakom pre všetkých a tvorivé dielne pre deti. Neváhajte a zaistite si účasť už teraz!

 

 

 

Známa súprava o. z. Detská železnica Košice pre dopravu na tratiach normálneho rozchodu odchádza vyššie uvedeného dňa z košickej železničnej stanice úderom ôsmej hodiny rannej a na spiatočnú cestu z Betliara sa vydá v 17 hodín a 20 minút. Medzi tým jej cestujúci môžu okrem samotnej jazdy s nádychom nostalgie po tratiach ŽSR číslo 160 a167 (viď odkazy pod týmto textom) zažiť všetko, čo je uvedené na plagáte:


Plagát akcie na stiahnutie

Teda individuálnu prehliadku betliarskeho kaštieľa, jazdu motoráčikom na obrátku do Dobšinej za cenu 3 € pre dospelých a 1 € pre deti alebo účasť posledne menovaných na tvorivej dielni. K tejto novinke sa na webe organizátorov píše:

V spolupráci s múzeom v Betliari sme pripravili zaujímavý program pre deti, ktoré navštívia kaštieľ. Program pod vedením muzeálnej pedagogičky trvá približne 60 min. Deti si pod jej vedením vytvoria zaujímavé dielka a dozvedia sa aj niečo zaujímavé z histórie. Kapacita 20 miest. Program je bezplatný. Podmienkou účasti na programe je návšteva kaštieľa. Rezervácia miest je nutná najneskôr do 18.10. na e-mailovej adrese kezeleznica@gmail.com (uveďte meno, priezvisko dieťaťa a vek). 


Železničná stanica Dobšiná (12. 7. 2006) © Pio

Poklal vás táto ponuka zaujala, zbytočne nečakajte a kúpte si príslušný cestovný lístok. Najjednoduchšie si ho zaistíte prostredníctvom internetu:

Kúpiť lístok Košice - Betliar a späť:

  1. obyčajný (10 €)
  2. zľavnený (6 €) – dieťa (od 3 do 15 rokov), študent, dôchodca, ZŤP
  3. rodinný (28 €) – mama, otec, deti

Kto dáva prednosť kúpe tradičnou formou, má možnosť využiť služieb poskytovaných v Regionálnom informačnom bode, Hlavná 48, Košice.

Na vašu účasť sa tešia členovia o. z. Detská železnica Košice.

Súvisiace trate