Motoráčikom z Košíc až k Dobšinskej ľadovej jaskyni

29.6.2019 8:00 Tomáš Kováč Zdroj: ZSSK - tlačová správa

Motoráčikom z Košíc až k Dobšinskej ľadovej jaskyni

Legendárnu Kráľovu hoľu či Dobšinskú ľadovú jaskyňu netreba nikomu zvlášť predstavovať. Za pozornosť však stojí aj menej známa vrchárska obec Šumiac s dodnes zachovanými zrubovými domami so sedlovými strechami alebo Hansjakubova vodná nádrž v magickom prostredí Slovenského raja. Tieto i ďalšie zaujímavé miesta východného a stredného Slovenska môžete v lete navštíviť „Ľadovým expresom“.


Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a Košice Región Turizmus (KRT) spúšťajú aj počas tohtoročných letných prázdnin úspešný projekt. Priamy vlakový spoj z Košíc k Dobšinskej ľadovej jaskyni a do Červenej Skaly bude premávať od 29. júna do 31. augusta 2019 každú sobotu. Turistické spojenie, ktoré sa tento rok dočkalo už aj svojej zimnej edície, zjednoduší prístup okrem jaskyne aj k takým lokalitám Slovenského raja, ako sú Havrania Skala, Palcmanská Maša či Stratenská Píla. Oproti pravidelným spojeniam predstavuje sezónny vlak výhodu v tom, že cestujúci nemusia prestupovať v Margecanoch a jeho cestovný poriadok je prispôsobený celodennej turistike. Poslednýkrát odvezie cestujúcich 31. augusta 2019.

Cestovný poriadok Ľadového expresu:

Kapacita „motoráčiku“, ktorý bude metropolu východného Slovenska spájať s Dobšinskou ľadovou jaskyňou, je 144 miest na sedenie. Lístky si možno kúpiť prostredníctvom organizácie KRT, a to online alebo v ich košickom centre.

Úvodná ilustračná snímka: ZSSK

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy