Do Ostravy na přehlídku jedinečných modelů

8.2.2020 8:00 -zz- Zdroj: České dráhy - Vlakem na výlet

Do Ostravy na přehlídku jedinečných modelů

Pod názvem „ModelFest Ostrava 2020“ se o víkendu 22. a 23. února tohoto roku uskuteční druhý ročník výstavy nejrůznějších modelářských aktivit. Přijeďte si prohlédnout výsledky práce šikovných železničních, papírových, plastikových, LEGO a RC modelářů! Děti se mohou těšit na hrací zóny a modelářský workshop. Nevšední výstavu spolupořádají ŽELezniční Modeláři Ostrava a firma PVmodel, provozující internetový i kamenný obchod pro modeláře.

Takovou přehlídku dokonale propracovaných modelů nikde jinde neuvidíte. V Ostravě se o víkendu 22. a 23. února koná výstava ModelFest 2020, kde budou k vidění papírové a plastikové modely (dopravní prostředky, vojenská technika a stavby) a také přehlídka RC (dálkově řízených) modelů terénních aut, tanků nebo lodí.

Výstavu spolupořádají ŽELezniční Modeláři Ostrava, a tak na ní nemůže chybět rozsáhlé klubové segmentové kolejiště v měřítku 1:87 (modelová velikost H0) s vozovým parkem převážně ze 70. a 80. minulého století. Vystavena budou také menší panelová kolejiště různých měřítek a těšit se můžete i na ukázku železnice systému LEGO.

Pro děti jsou připraveny herní zóny a modelářský workshop, kde si mohou zkusit sestavit jednoduchý papírový model. Občerstvení zajistí pojízdná kavárna Mental Café. Vstupné stojí 40 Kč. Aktuální informace o výstavě najdete na webu ŽELMO nebo na jejich facebookovém profilu. Základní údaje v souhrnné podobě jsou uvedeny na plakátě:

Výstavu, která je přístupná v sobotu od 10 do 18 hod. a v neděli od 10 do 16 hod., najdete v Základní škole Jugoslávská 23 v Ostravě-Zábřehu (vchod přes hřiště do tělocvičny).

A jak se na ní dostanete od vlaku? Od nádraží Ostrava-Svinov vás k místu konání výstavy přiblíží tramvajová linka č. 7. Od nádraží se dejte vpravo ke Svinovským mostům, vystoupejte na most po schodech, kde najdete zastávku tramvají Svinov most.

Tramvají č. 7 se svezte na zastávku Karpatská. Jízda trvá asi deset minut. Po výstupu z tramvaje se dejte vpravo po nástupním ostrůvku, na jeho konci najdete přechod pro chodce. Přejděte po něm vpravo do Jugoslávské ulice. Jděte stále po chodníku podél ulice, až natrefíte na školu.