Svezte se vláčkem okolo Humprechtu!

29.7.2020 8:00 -zz- Zdroj: Mladoboleslavský železniční spolek

Svezte se vláčkem okolo Humprechtu!

Jeho základní rysy nejlépe vystihuje známá hláška filmového čertíka: „Malej, ale šikovnej“. Takový Mladoboleslavský železniční spolek nepochybně je. A svou šikovnost i letos dokazuje pořádáním už tradiční prázdninové akce „S lokálkou kolem Humprechtu“, která je určena milovníkům nejen železniční nostalgie, ale také přírodních krás a historických památek Českého ráje. Není zajisté náhodou, že tak opakovaně činí pod záštitou Královéhradeckého a Středočeského kraje.

I v roce 2020 si vás opět dovolujeme pozvat na svezení prázdninovými výletními vlaky „S lokálkou kolem Humprechtu“. Letos náš vlak vyjede poprvé v sobotu 1. srpna a bude jezdit každou sobotu a neděli až do neděle 30. srpna. Již tradičně se můžete těšit na svezení motorovým vozem M 131.1081, přezdívanými hurvínek, s (podle potřeby řazeným) přípojným vozem řady BDlm.

Na začátku i na konci provozního období to však bude trochu jiné a nepochybně ještě zajímavější: Ve dnech 1. a 2. srpna bude kolem Humprechtu jezdit souprava vozů řady 020 (Bix), vedená motorovou lokomotivou řady 749, v neděli 30. srpna pak bude na naše spoje nasazena klasická historická souprava v čele s parní lokomotivou 431.032, známou jako ventilovka..


Plakát akce

Jízdenky budou v prodeji pouze ve vlaku, platí zvláštní tarif:

  • děti do 6 let a držitelé ZTP/P: zdarma;
  • ostatní: nástup do vlaku 40 Kč, jízdenka platí do výstupu;
  • zavazadlo a zvíře: 20 Kč.

Přeprava zavazadel je omezena. Větší skupiny turistů a cyklistů prosíme o předhlášení do pátku před plánovaným výletem. Kontaktní údaje nejdete na této stránce.

Těšíme se na vás!.

Úvodní snímek: „Hurvínek“ pod zámečkem Humprecht; zdroj: www.kudyznudy.cz