S Bobinou po stopách histórie

5.5.2022 8:00 Tomáš Chovanec Zdroj: Železničný klub Tatran

S Bobinou po stopách histórie

Prinášame Vám bližšie informácie k mimoriadnym jazdám, ktoré sa uskutočnia v sobotu 14. mája pri príležitosti 150. výročia otvorenia posledného úseku Košicko-bohumínskej železnice v úseku Spišská Nová Ves - Kysak.

Plagát v lepšej kvalite: tu

 

Prosím pozor! Zmena oproti originálnej verzii plagátu  

Vzhľadom na to, že o podujatie je veľký záujem, naďalej nás kontaktujete s dopytom po cestovných lístkoch, snažili sme sa nájsť optimálne riešenie ako vyhovieť čo najväčšiemu počtu záujemcov a zabránili preplneniu súpravy.
V návozovej časti trate Poprad-Tatry - Spišská Nová Ves - Margecany budú k historickej súprave pridané dva posilové vozne klasického prevedenia s kupé a sťahovacími oknami, s ktorými budete mať možnosť sa pohodlnejšie dopraviť na miesto konania slávnostného podujatia v Rolovej Hute a pritom si plnohodnotne vychutnať pohľad na zaujímavosti okolo trate.
Po skončení oficiálnej časti programu pre Vás namiesto plánovaného jedného operatívne zavedieme až DVA obraty do najkrajšieho úseku  Margecany - Kysak a späť s komentovanou prehliadkou bujanovského tunela.
Na týchto vlakoch už samozrejme pôjde rýdzo historická súprava v zložení Bobina + 3 vozne radu Ci, aby si zážitok z jazdy vo vozňoch z 19. storočia mohol vychutnať náš každý cestujúci.
Pri spiatočnej jazde do Spišskej Novej Vsi a Popradu-Tatier v Margecanoch pre navýšenie kapacity opäť privesíme posilové vozne.
Ponúkame Vám cestovný poriadok doplnený o nový vlak:

 

Na akcii bude premiéra knihy.