Správa železnic vyhlašuje architektonickou soutěž na nádraží v Nymburku

4.11.2022 19:15Zdroj: Správa železnic

NYMBURK, 3. listopadu 2022

Novou podobu nádražní budovy v Nymburku pomůže najít otevřená architektonicko-urbanistická soutěž, kterou Správa železnic vypisuje. Záměrem je nalézt optimální řešení pro rekonstrukci stávající budovy, novostavbu nového objektu nádraží a úpravu přednádraží ve vazbě na okolní prostory i navazující dopravní a železniční infrastrukturu.

Požadované řešení má umožnit zachování stávající nádražní budovy, která bude nově sloužit pro potřeby Správy železnic. Předpokládá se rekonstrukce její hlavní třípodlažní části, stávající jednopodlažní přístavky mohou být v návrhu odstraněny. Součástí zadání je také výstavba nové nádražní budovy. Ta má zajistit kvalitní prostředí pro cestující i zaměstnance dopravců. Nový objekt bude disponovat veřejnými i neveřejnými prostory, hygienickým zázemím a komerčními jednotkami určenými k pronájmu.

Součástí soutěže je také ideová část na umístění staničního podchodu na nástupiště a ztvárnění přednádražích prostor ve vazbě na okolní objekty. Soutěž je dvoufázová, lhůta pro odevzdání návrhů je stanovena do 13. února 2023.