Elektrifikácia tratí na Slovensku
Aky je vás názor o tom ze kedy budú hlavné trati elektrifikované na Slovensku?Teraz mozete pocut ze elektrifikajú trat medzi Zvolenom a Banskou Bystricou kedy to bude hotové?A trat 160 Zvolen Filakovo ked elektrifikujú kde bude diesel?Ja tesím ze elektrifikujú.Ale len do Filakova bude elektrifikovaná.Podla mna je to hloupost cely trat musia elektrifikovat.A este jedna otázka ked elektrifikujú trate diesele predajú do Kuba alebo niekde?A budeme na to mat dostatok rusna?
Podradené diskusné témy
Ad Garin:
Trosku sme si nerozumeli, nevyjadroval som sa uplne jasne.. mal som na mysli len striedavu trakciu, lebo som reagoval na elektrifikaciu juzneho tahu, preto som spominal len HDV trakcie 2 a 5.. a dufam, ze aj tu som ta nepochopil, ale netvrdis, ze mame 16 "pantografovych" elektrickych jednotiek radu 560, ze..?
Trosku sme si nerozumeli, nevyjadroval som sa uplne jasne.. mal som na mysli len striedavu trakciu, lebo som reagoval na elektrifikaciu juzneho tahu, preto som spominal len HDV trakcie 2 a 5.. a dufam, ze aj tu som ta nepochopil, ale netvrdis, ze mame 16 "pantografovych" elektrickych jednotiek radu 560, ze..?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/9121/
Ad Sikan: upresním Tvoje dohady. ZSSK má v stave 10 elektrických lokomotív radu 263 "princezná", 32 pantografov radu 460 (jednosmerná trakcia) a 16 pantografov radu 560 (striedavá trakcia). ZSSK pripravuje nákup poschodových vratných súprav pre prímestskú dopravu. Podľa programového vyhlásenia nového vedenia ZSSK, nákup nových lokomotív sa má realizovať po roku 2008.
A ešte jedna podstatná vec. Nikde nie je napísané, že ZSSK zostane jediným hlavným hráčom v osobnej doprave aj v budúcnosti. Od roku 2006 nastane plná liberalizácia prístupu na národné železničné siete v EÚ.
A ešte jedna podstatná vec. Nikde nie je napísané, že ZSSK zostane jediným hlavným hráčom v osobnej doprave aj v budúcnosti. Od roku 2006 nastane plná liberalizácia prístupu na národné železničné siete v EÚ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/9090/
Či bude tých elektrík sa uvidí, ale keďže výkony v osobnej aj nákladnej neustále klesajú, myslím si, že ich bude aj prebytok. V Os to nemusia byť len laminátky, princezné, pantografy, kľudne sa teoreticky môžu využívať aj peršingy. Ale pri súčasnou neustálom poklesy vyťaženenosti Os vlakov tie elektriky ani na el. tratiach nebudú treba, veď s mnohonásobne menšími nákladmi prevezie toľko cestujúcich aj motorák, a elektriky ostanú len na "vyťaženené" Os vlaky a na všetky diaľkové osobné vlaky.
Stotožňujem sa s názorom, že elektrika po Fiľakovo namá zmysel, treba celú magistrálu elektrifikovať, spolu s traťou od Fiľakova do Maďarska, ako aj od BB do Martina a využívať v tranzitnej doprave.
Stotožňujem sa s názorom, že elektrika po Fiľakovo namá zmysel, treba celú magistrálu elektrifikovať, spolu s traťou od Fiľakova do Maďarska, ako aj od BB do Martina a využívať v tranzitnej doprave.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/9087/
ad Garin (a Sikan):
Ono ani to tvrzení, že ZSSK má ve stavu "32 pantografov radu 460" není úplně v pořádku, pokud tedy nemáme na mysli tzv. technické jednotky, které pochopitelně nemohou jezdit samostatně, ale tzv. dopravní jednotky, jichž je poloviční počet.