Pár informací o přestavbě Ústí nad Labem hlavní nádraží (II. díl)

15.5.2007 8:45 Michael Nosek

Pár informací o přestavbě Ústí nad Labem hlavní nádraží (II. díl)

Již je to víc než půl roku, co jsem Vám přinesl krátkou reportáž o přestavbě Ústí nad Labem hlavní nádraží. Práce docela pokročily tak opět napíšu pár informací. Za ten půl rok bylo 3. nástupiště téměř úplně dokončeno a podchod pod ním by a i samotné nástupiště by měly být otevřeny pro cestující v pondělí 14. 05. 2007 v 16:00.

Nevím, jestli to tak bude, ale vypadá to, že práce opravdu finišují. Nástupiště bylo opravdu prodlouženo na asi 400 metrů od mostu přes Bílinu na pražském zhlaví až po most nad silnicí směr městská část Střekov na děčínském zhlaví. V současné době probíhají dokončovací práce, byly instalovány i nové informační tabule, do podchodů byly nainstalovány eskalátory a také se u 3. nástupiště buduje improvizovaný přechod pro cestující. U něj je nástupiště dočasně ještě sníženo, dlažba položena a jsou tam dřevěné zábradlí. Tento přechod by měl sloužit cestujícím od 24. 05. 2007 do té doby, než se vybuduje nové 2. nástupiště. Bude se přecházet jedna nová kolej u 3. nástupiště, projde se kolem budovaného 2. nástupiště na 1. nástupiště a sejde se do podchodu do nádražní haly. Těch 10 dní od zprovoznění 3. nástupiště by se měl údajně využívat nový podchod.

Další reportáž napíšu zase za pár měsíců a určitě se z ní dozvíte víc, např. také o přestavbě Ústí nad Labem jih a nádraží Ústí nad Labem sever. Tuto reportáž jsem psal také kvůli posledním pohledům (viz. fotky) na staré 2. nástupiště, které nám sloužilo od konce 2. světové války, tj. přes 60 let.

Galéria

Súvisiace odkazy