Narodeniny VLAKY.NET trochu inak - 1. časť: cesta na Gemer

17.5.2008 8:00 Michal Melicher

Narodeniny VLAKY.NET trochu inak - 1. časť: cesta na Gemer

Keď som po prvý raz čítal, kde sa tento rok budú oslavovať 4.narodeniny VLAKY.NET, vedel som, že sa tam pravdepodobne objavím. A to napriek tomu, že najkratšou vzdialenosťou po koľajách to mám do Plešivca 371km. Pozvánka (alebo rozkaz? :D), od domáceho gemerana Dušana (d`Ant) nenechala na seba dlho čakať.



Po analyzovaní situácie, sme sa spolu s ďalším kolegom Tomášom (tom001) rozhodli osláviť tieto narodeniny vo väčšom štýle, v troch celodenných etapách. Tou prvou bola už samotná cesta na Gemer, pretože sme sa rozhodli cestovať najkratšou ,ale časovo najdlhšou trasou a teda Stará Turá – Nové Mesto nad Váhom – Trenčín – Chynorany – Prievidza – Horná Štubňa - Hronská Dúbrava – Zvolen – Plešivec. Naša 16 hodinová cesta začala teda už vo štvrtok 1.mája o 14:28 v Starej Turej nástupom do MOs 3115. Po absolvovaní „tisíc krát“ prejdenej trasy do Trenčína (rýchlik našťastie nemeškal), sme sa usadili do „pohodlného“ prívešáku 011.903 na vlaku 5410 do Chynoran, pristaveného netradične pri 2. nástupišti. Výhodou bolo že „dlhá lavica“ bola na konci vlaku, teda sme mohli obsadiť obe otváracie okná aj po sediačky, s výhľadom na ubiehajúcu trať.

 
MOs do Chynoran pristavený netradične pri 2. nástupišti

Po prejdení „zvláštne“ obsadenej stanice Trenčianska Turná (výpravca tu síce je, no aj napriek miestne stavaným výhybkám tu nenájdete žiadneho výhybkára) som si vyfotil staničnú budovu v Soblahove. Pôvodne stanica, dnes už len minimálne využívaná zastávka je umiestnená prakticky medzi poliami, do obce je to pekných pár kilometrov. Nenájdete tu žiadnu tabulu, ktorá by Vám oznámila kde sa zrovna nachádzate. Po tiahlom stúpaní sme dorazili do Mníchovej Lehoty. 10 – minútovú prestávku sme využili na vyhotovenie pár záberov. Nasleduje známe serpentínové klesanie do Trenčianskeho Jastrabia, tiež niekdajšia stanica. Ďalšou zrušenou stanicou na trati je Svinná, zrušená bola ako posledná - v roku 2003. Po prejdení Bánoviec nad Bebravou nasledovala časť cesty, ktorú sme ešte vlakom neabsolvovali. Pred príchodom do Chynoran, sme ešte zastavili vo väčšej stanici Rybany, obsadenej tiež zrejme len výpravcom. Tesne pred Chynoranmi si možno po ľavej strane všimnúť dnes už nevyužívanú a bohato zarastenú spojku do Žabokrekov.

 
Koľaje sú na spojke ešte stále, zjazdná ale určite nie je

V Chynoranoch bolo celkom rušno, ihneď po príchode naša „oranžová“ 811.015 obehla súpravu a čakala na križovanie vlakov. Po príchode nášho osobáku do Prievidze, sme ešte čakali na príchod protiidúceho Zr 1720 Bojnice na čele s okuliarnikom 750.151. Aj náš vlak viezol okuliarnik, konkrétne 750.166. Úmyselne som vyberal podľa ZCP taký spoj, pretože natriasania v 81x mám už skutočne dosť.

 
750.166 čaká s osobným vlakom na križovanie v Chynoranoch

Nasledovalo pohodlné cestovanie do Prievidze, ktoré sme skoro celé strávili postavení pri oknách, keďže sme touto traťou ešte necestovali. Treba povedať, že v mnoho staniciach tu ešte stále dominujú mechanické návestidlá, občas sa dokonca nájdu aj ako odchodové alebo vchodové s prirobenou „privolávačkou“. Aj napriek štátnemu sviatku sme postretali množstvo zaujímavostí. V stanici Veľké Bielice nás potešil na protiidúcom Os „somár ZSSK – 736.101. Je zaujímavosťou, že mesto Partizánske nemá vlastnú stanicu, ale len 2 zastávky. Na nakládku vozňov sa zrejme využívajú práve Veľké Bielice. V Oslanoch sme si zase nemohli nevšimnúť dôstojné slávenie sviatku práce aj na železnici.

 
Vyzdobená stanica Oslany

Po prejdení väčších staníc Zemianske Kostoľany a Nováky sme dorazili do Prievidze. Tu už nás čakala pristavená „bageta“ smer Horná Štubňa. Voľný čas sme využili opäť na vyhotovenie zopár záberov 813/913, či 750.166 pri posune. Depo sa bohužiaľ fotiť nedalo, kvôli ostrému zapadajúcemu slnku.

 
Podvečerná atmosféra v Prievidzi spolu s 813.005

Treba povedať, že cestovanie v „bagete“ je pohodlnejšie, no stále sú to len podvozky zhodné s 810. A navyše rád počas jazdy vlakom využívam funkciu otvorenia okna, čo tu nie je možné. Trať do Hornej Štubne je skutočne krásna, avšak rýchlosť vlaku nie je zrovna veľká. Pozorný cestujúci si všimne, že aj na tejto trati podobne ako na trati 140, pracuje veľmi veľa osôb nežnejšieho pohlavia, často aj v mladom veku. Prestávku na križovanie v Handlovej sme opäť využili na fotenie, napriek tomu, že sa už začalo zvečerievať.

 
Pohľad na baňu v Handlovej

V Hornej Štubni bolo tiež celkom rušno, na poslednej koľaji stál odstavený okuliarnik 750.148 pri vozoch Carga. O chvíľu prišiel osobný vlak do Vrútok na čele so 750.128, na konci súpravy mal privesenú aj 011-ku.To už sa pomaly blížila dvojička 751.044 + 751.084 pre prichystanú záťaž. Všetko sme samozrejme patrične zdokumentovali. Cestu do Zvolena sme si napriek už tmavej oblohe skutočne užili naplno a tak sme vo Zvolne vystúpili spokojní. Čakala nás nepríjemnejšia časť cesty, takmer 5 hodinové čakanie vo Zvolene. Keďže stanica sa uzatvára, prečkali sme to v neďalekom bare. Do R801 Poľana sme nastúpili unavení a tak sme nastavili budík a dopriali si chvíľu odpočinku. Už pred Plešivcom nás telefonicky zobudil d`Ant, ktorý nás úž čakal na stanici, vo svojej návestnej dielni. Tom ešte vyfotil ranné prebúdzanie v Plešivci v podobe 813/913.006 do Košíc. Nasledovalo občerstvenie a raňajky, po ktorých sme sa rovno vydali na druhú „etapu“ našej návštevy Gemeru...

Fotografie: Michal Melicher, Tomáš Hornáček.

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy