Šarkan - už len ako spomienka

22.12.2013 18:00 Bc. Jozef Gulík

Šarkan - už len ako spomienka

Ako sme už avizovali v polovici septembra, na december tohto roka bola na "Šarkane" (medzi stanicami Mužla a Gbelce) plánovaná aktivácia automatických závor a následné zrušenie a búranie závorárskeho stanovišťa, ktoré tým prestalo plniť svoju funkciu.

 

 

 

 

 

V týchto dňoch sa uvedený scenár stal skutočnosťou. Hlavné búracie práce na bývalej zastávke Šarkan a neskoršom závorárskom stanovišti prebiehali počas piatku a soboty, tj. 20. a 21. decembra 2013. Priložené snímky zachytávajú stav na Šarkane včera, krátko po jedenástej hodine dopoludnia. Vzhľadom na rýchlosť postupu týchto prác je takmer isté, že už v rovnaký deň popoludní boli zlikvidované aj posledné zvyšky tejto zaujímavej budovy. Nasledujúce fotografie nech sú teda poslednou spomienkou na jedno romantické stanovište na sieti ŽSR - ďalšie, ktoré moderná doba poslala do histórie.

 

Plnou traťovou rýchlosťou "letiace" EC 273 Avala, s Gorilkou 350.020, sa sotva stihne ohliadnuť po stavebnom ruchu, kým nakladač svojim kľudným tempom plní korbu nákladného auta.

Ďalšie fotografie sa už zaobídu bez komentára...

 

 

Snímky autor, 21.12.2013.

Súvisiace trate

  • ŽSR-130: Bratislava - Štúrovo - Szob (HU); Palárikovo - Šurany

Súvisiace odkazy