13. narodeniny VLAKY.NET - s M 262.004 pod Plavecký hrad

15.6.2017 8:00Zdroj: Redakcia VLAKY.NET

13. narodeniny VLAKY.NET - s M 262.004 pod Plavecký hrad

Milí priatelia. Aj tento rok vás pozývame osláviť narodeniny nášho portálu VLAKY.NET a spoločne si prejsť ďalšiu zaujímavú trať. Pre technické problémy s M 262.004 sa tohtoročná narodeninová jazda uskutoční v inom, náhradnom termíne, ako tomu bolo po minulé roky. Konkrétne to bude v sobotu 8.7.2017. Tento rok nás čaká jazda pod Plavecký hrad, na trati Zohor – Plavecký Mikuláš.

 

 

 

 

Náš mimoriadny historický vlak vyrazí už z Bratislavy a to po príchode vlakov z Prahy, Banskej Bystrice, Košíc a Budapešti. Po nevyhnutnom pobyte v Zohore nás následne čaká jazda po trati do Plaveckého Podhradia. Medzi Zohorom a Rohožníkom sú naplánované dve traťové fotozastávky.

Po vykonaní dopravných povinností v Plaveckom Podhradí bude nasledovať jazda do medzistaničného úseku za dopravňu Plavecké Podhradie smerom ku Plaveckému Mikulášu. Najprv sa týmto úsekom prevezieme, až pokiaľ to bude možné, a potom sa budeme môcť plne venovať foteniu. Fontána sa po trati prejde niekoľkokrát. Po mnohých rokoch sa tak naskytne možnosť vyfotiť si vlak priamo pod Plaveckým hradom.

 


M 262.004 v Lozorne; 17.9.2016 © Miroslav Sekela

Turisticky založení fotografi si môžu vlak na trati vyfotiť aj priamo z hradu. Z obce vedie na hrad modrá turistická značka, výstup na hrad trvá 30 – 35 minút. Tí, ktorí si budú chcieť trošku oddýchnuť od fotografovania, sa môžu občerstviť v miestnych zariadeniach, prípadne navštíviť miestnu agrofarmu.

Na spiatočnej ceste sa na dlhší čas zastavíme v Rohožníku, kde nás čaká druhý vrchol tejto jazdy. Prevezieme sa po zvyšku pôvodnej trate, ktorá stratila svoj niekdajší význam po výstavbe cementárne a preložky trate, a to až do starej rohožníckej stanice. Naskytne sa nám tak jedinečná možnosť vyfotiť si vlak aj s pôvodnou budovou tejto stanice. Následne, po ceste z Rohožníka do Zohoru, zastavíme vo všetkých dopravniach. Naspäť do Bratislavy sa vrátime tak, aby sme stihli odchody vlakov do Košíc, Budapešti, Žiliny, Banskej Bystrice a Prahy.
 

Rámcový cestovný poriadok narodeninovej jazdy:

 

8.7.2017 Príchod Odchod Poznámka
Bratislava hl.st.   10:25  
Zohor 10:50 11:10  
Rohožník 12:10 12:15  
Plavecké Podhradie 12:25   jazda za dopravňu
Plavecké Podhradie   14:45  
Rohožník 14:55 15:35 jazda po pôvodnej trati do pôvodnej stanice
Kuchyňa 15:41 15:45  
Pernek pri Zohore 15:50 15:54  
Jablonové 16:00 16:04  
Lozorno 16:10 16:14  
Zohor 16:21 16:38  
Bratislava hl.st. 17:03    

 

Účastnícky poplatok 20 € / osoba zahŕňa:

  • jazdu historickým vlakom na trase
  • fotografovanie na fotozastávkach
  • jazdu za dopravňu Plavecké Podhradie
  • jazdu po pôvodnej trati do pôvodnej stanice
  • malé občerstvenie vo vlaku

 

REGISTRÁCIA NA NARODENINOVÚ JAZDU


Platba je možná online bezpečne platobnými a kreditnými kartami, bankovým prevodom na účty v SR a ČR.

Povinnosti a práva cestujúcich  na tejto jazde sa riadia v súlade s Prepravným poriadkom pre dopravu osôb nostalgickými vlakmi ŽSR.

Za podporu pri organizovaní tohto podujatia ďakujeme:

Ďalšie informácie o podujatí budú zverejňované na našej stránke, preto sledujte VLAKY.NET!
Zmena programu z organizačných dôvodov vyhradená. Akcia sa koná za každého počasia. Cestovné sa nevracia, na cestovné sa nevzťahujú režijné výhody a zľavy.

Každý účastník sa zaväzuje, že bude dodržiavať pokyny usporiadateľov, nebude ohrozovať svoje ani cudzie zdravie a majetok. Fotografovať sa bude vždy z vyhradeného miesta, tak aby si účastníci navzájom neliezli do záberu. Účastníci akcie musia brať ohľad na fotografov, tak aby svojim pohybom popri vlaku nezakrývali fotografom výhľad. Účastníkov, ktorí nebudú fotografovať prosíme, aby na fotozastávkach nevychádzali z vlaku. Organizátor nezodpovedá za žiadne ujmy na zdraví či škody na majetku, ani za prípadné meškanie vlaku a následne zmeškania prípojov. Účasť a vystupovanie/nastupovanie z/do vlaku mimo nástupištia výlučne na vlastnú zodpovednosť.

Zo všetkého najviac si prajeme, aby ste si aj z tejto jazdy mimoriadného historického vlaku odniesli čo najviac príjemných zážitkov a dojmov zo stretnutia s priateľmi, ktoré ostanú zaznamenané v mysliach nás všetkých.

Tešíme sa na stretnutie s vami na našej 13. narodeninovej jazde, dovidenia!

Foto v titulke: Skupinové foto účastníkov minuloročnej narodeninovej jazdy © Jiří Řechka

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy